Το δίκο τους κάλεσμα απευθύνουν οι συγγενείς των ομήρων της Χαμάς για την απελευθέρωσή τους. Την οδύνη της δεν μπόρεσε να συγκρατήσει η μητέρα του Αλμόγκ Μεΐρ, ενός νεαρού Ισραηλινού απαχθέντος της Χαμάς, ξεσπώντας σε κλάματα.

"Φέρτε τους πίσω στο σπίτι"

Η Ορίτ Μεΐρ είδε για τελευταία φορά τον γιο της όταν έφυγε με τους φίλους του για το φεστιβάλ στο βόρειο Ισραήλ. Λίγες ώρες μετά, οι σειρήνες ήχησαν και το φεστιβάλ, όπου νέοι άνθρωποι διασκέδαζαν γιορτάζοντας την ειρήνη και την αγάπη, έγινε τόπος σφαγής από τους ενόπλους της Χαμάς.

Η μητέρα του Αλμόγκ, με λυγμούς, περιέγραψε τη μία και μοναδική επικοινωνία τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς. Κάποια στιγμή την πήρε τηλέφωνο και της είπε: «Μαμά, πυροβολούν παντού. Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Μαμά, σε αγαπώ». Εκείνη τη στιγμή η Ορίτ κατάλαβε ότι η Χαμάς επιτίθεται στο φεστιβάλ.

"Εκείνη τη στιγμή η ζωή μου καταστράφηκε. Έγινε εφιάλτης"

Αργότερα αναγνώρισε τον γιο της σε βίντεο που δημοσίευσαν οι ένοπλοι της Χαμάς. «Ήταν φοβισμένος. Εκείνη τη στιγμή η ζωή μου καταστράφηκε», δήλωσε.

«Πήγε σε ένα πάρτι και τον απήγαγαν στη Γάζα. Η ζωή μας έγινε εφιάλτης. Αυτός ο εφιάλτης είναι η πραγματικότητά μας», πρόσθεσε.

Έκτοτε, οι γονείς του Αλμόγκ Μεΐρ δεν έχουν νέα του, όπως άλλωστε και όλοι οι συγγενείς των ομήρων της Χαμάς.

Αυτό που ζητούν είναι να έρθουν πίσω οι αγαπημένοι τους και όπως δήλωσαν, θα εκπέμψουν παντού αυτό το μήνυμα, ώστε οι άνθρωποί τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η Ορίτ μοιράστηκε το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον γιο της. «Να είσαι δυνατός, σε αγαπάμε, σε περιμένουμε στο σπίτι. Κάνουμε τα πάντα για να σε φέρουμε σπίτι ασφαλή».