Συνάντηση Δένδια - Γκιουλέρ την Πέμπτη στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων
Στις 11:30 αύριο το πρωί θα συναντηθούν ο Νίκος Δένδιας και ο Γιασάρ Γκουλέρ
Στο ρυθμό της επίσκεψης Ερντογάν η χώρα και η πολιτική ηγεσία ετοιμάζεται για την υποδοχή του Ερντογάν, αλλά και της συνοδείας του. Μάλιστα, στο πλαίσιο της επίσκεψης Ερντογάν, ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδος, Νίκος Δένδιας, αλλά και ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ θα έχουν συνάντηση στη Λέσχη Αξιωματικών.
Ειδικότερα, κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ ο οποίος επισκέπτεται την χώρα μας στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας θα έχει αύριο ο Νίκος Δένδιας.
Η συνάντηση των δύο ανδρών θα ξεκινήσει στις 11.30 π.μ. και όπως ανακοινώθηκε μετά το τέλος των συνομιλιών δεν θα γίνουν δηλώσεις καθώς θα πραγματοποιηθούν αναλυτικές τοποθετήσεις από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν μετά το πέρας των επίσημων συζητήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου.
Διαβάστε επίσης: Νίκος Δένδιας στον εορτασμό του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου: Η Συνθήκη της Λωζάννης έχει καθορίσει επακριβώς τα των υδάτων του Αιγαίου (Βίντεο)
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας δεν θα πραγματοποιηθεί ως είθισται στο Πεντάγωνο, αλλά στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ιδιαίτερης σημασίας οι συνομιλίες Δένδια - Γκιουλέρ
Οι συνομιλίες Δένδια - Γκιουλέρ αποκτούν πάντως ιδιαίτερη σημασία μετά τη συμφωνία των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών για την ενεργοποίηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
O υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα τη φρεγάτα «Κουντουριώτης», στα ανοιχτά του λιμένος Πειραιά, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ι. Δρυμούση.
Στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στη γείτονα Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή όσα είπε σε συνέντευξή του περί αλληλένδετων προβλημάτων «που πρέπει να λυθούν εκτός από την υφαλοκρηπίδα» και «όταν προσφεύγουμε στη διεθνή δικαιοσύνη, δεν πρέπει να αφήνουμε κανένα πρόβλημα πίσω».
«Το Αρχιπέλαγος ήταν ιστορικά η κοιτίδα του Ελληνισμού. Και η συνθήκη της Λωζάνης μαζί με τις συνθήκες του Μοντρέ, των Παρισίων και την UNCLOS, την διεθνή σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας έχουν καθορίσει σαφώς και επακριβώς τα των υδάτων του Αιγαίου. Υφίσταται βεβαίως ζήτημα υφαλοκρηπίδας το οποίο θα μπορούσε να συζητηθεί» ήταν η σαφής τοποθέτηση του κυρίου Δένδια.