Με δάκρυα και χειροκροτήματα χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτισαν τον Βασίλη Καρρά στη Θεσσαλονίκη, όπου τελέστηκε η κηδεία του, μέσα σε κλίμα οδύνης,

Ήταν εκεί όλοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, ένα μεγάλο ποτάμι κόσμου από το πρωί, με λουλούδια στα χέρια, με μάτια βουρκωμένα, με τραγούδια στα χείλη, για το τελευταίο αντίο.

4082476_2_2
6069637_2

Η μπάντα του «Άρχοντα της πίστας» τον αποχαιρέτησε με τις πιο γνωστές επιτυχίες του σε live εκτέλεση.

Μόλις το φέρετρο με τη σορό του καλλιτέχνη εξήλθε από τον ιερό ναό, η ορχήστρα η οποία τον συνόδευε στις εμφανίσεις του έπαιξε κάποιες από τις επιτυχίες του, τα κομμάτια του, «Νύχτα ξελογιάστρα» και «Δεν πάω πουθενά» και το πλήθος που καρτερικά περίμενε στο προαύλιο σιγοτραγουδήσε μαζί με τους μουσικούς. Αμέσως μετά έπαιξαν κρητικές και ποντιακές λίρες, ενώ οι συγκεντρωμένοι ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν «Αθάνατος» και «Βασίλη θα ζεις για πάντα».

Η σύζυγος και η κόρη του, συγγενείς και φίλοι συντετριμμένοι ακολούθησαν, ενώ ο κόσμος φώναζε “αθάνατος”.

Μάλιστα κατά την έξοδο της σορού από το Ναό η σύζυγος του Βασίλη Καρρά δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα, με την κόρη τους να στέκεται βράχος δίπλα της. Την ίδια ώρα η ορχήστρα του Βασίλη Καρρά έπαιζε επιτυχίες του τραγουδιστή σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό «αντίο».

argiros_kideia_karra
argyros_karras
Androulakis_karras
karras__2_


Καλλιτέχνες, που βρέθηκαν στην ίδια πίστα μαζί του, κατέθεσαν στεφάνια και μίλησαν για τον καλλιτέχνη και άνθρωπο Βασίλη Καρρά.

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί αύριο, στη γενέτειρα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, ενώ επιθυμία της οικογένειας αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος Φλόγα, που βοηθά γονείς με παιδιά νεοπλασματικές ασθένειες.

Νωρίτερα, συγκεντρωμένοι θαυμαστές από όλη την Ελλάδα που έτρεξαν από σήμερα το πρωί 26.12.2023 στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «άρχοντα της νύχτας»,με κλάματα φώναζαν «Σήκω να μας τραγουδήσεις Βασίλη, είσαι παντού».

Από νωρίς το πρωί σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές καθώς πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να πουν το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που για χρόνια τους συντρόφευε με τα τραγούδια του. Στο προαύλιο της εκκλησίας οι συγκεντρωμένοι τραγουδούσαν αγαπημένες μελωδίες του Βασίλη Καρρά.

Καταρρακωμένες η σύζυγός του, Χριστίνα και η κόρη του, Ειρήνη εμφανίστηκαν για να πουν και αυτές με τη σειρά τους στο τελευταίο «αντίο».

Λίγο μετά τις 16:30 μουσικοί με μπουζούκια και όργανα, αποχαιρέτησαν τον μεγάλο τραγουδιστή με το «Νύχτα Ξελογιάστρα» και το «Δεν πάω πουθενά» αλλά και Ποντιακά ενώ και ο κόσμος που βρισκόταν στην εκκλησία, ακολούθησε τραγουδώντας τα κομμάτια του.

Τον Ιούλιο μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς στην Αθήνα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής και φίλος του μεγάλου ερμηνευτή, πραγματικότητα θα γίνει η μεγάλη συναυλία που ήθελε ο «άρχοντας» του λαϊκού τραγουδιού, Βασίλης Καρράς

Ειδικότερα, ο Ευάγγελος Αραμπατζής, που εκφώνησε τον επικήδειο λόγο του Βασίλη Καρρά, είπε πως η τελευταία του επιθυμία για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα γίνει πραγματικότητα τον Ιούλιο. Στόχος είναι να μπει το όνομα του Βασιλη Κάρρα για δεύτερη φορα στο βιβλίο Γκίνες. Σημειώνεται πως το 2017 ήταν μια χρονιά – σταθμός για τον Βασίλη Καρρά, αφού κατάφερε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Η συναυλία του στη Σόφια της Βουλγαρίας έγινε sold out καθώς στο στάδιο Arena συγκεντρώθηκαν 17.000 άτομα. Αξίζει να αναφέρουμε πως 5.000 θεατές έμειναν έξω από το στάδιο, καθώς δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήριο, και απόλαυσαν τη συναυλία από video wall.

 

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του «άρχοντα» του λαϊκού τραγουδιού, Βασίλη Καρρά στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Η σορός του Βασίλη Καρρά θα παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι αργά το βράδυ, ενώ η ταφή του θα γίνει στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, αύριο, Τετάρτη 27/12, στις 12:00.

Διαβάστε ακόμα: Βασίλης Καρράς: Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον "άρχοντα" - Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία - Έως αργά το βράδυ σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του (Εικόνες - Βίντεο)

Ποιοι επώνυμοι έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του Βασίλη Καρρά

Το «παρών» έδωσαν γνωστοί καλλιτέχνες, πολιτικοί και φίλοι του λαϊκού τραγουδιστή, σύμφωνα με το thesstoday. Ανάμεσα τους, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Βόλου και κουμπάρος του, Αχιλλέας Μπέος, η Βούλα Πατουλίδου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Λένα Ζευγαρά, ο Πέτρος Ιακωβίδης και η Άντζελα Δημητρίου.




Η Άντζελα Δημητρίου, εμφανώς συγκινημένη, δήλωσε «με τον Βασίλη ήμασταν σαν αδέλφια, είναι πολύ περίεργη μέρα».

Ο Πέτρος Ιακωβίδης τόνισε πόσο μεγάλη βοήθεια παρείχε στους νέους ο Βασίλης Καρράς. «Βοηθούσε πολύ τους νέους καλλιτέχνες, μέσα από συμβουλές, στα μαγαζιά».

Το «παρών» έδωσε και ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης. Όπως δήλωσε: «Σήμερα είναι δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλονίκη, ευχόμαστε καλό παράδεισο. Του οφείλουμε αγάπη, σεβασμό και προπαντός πολλές από τις αξέχαστες στιγμές που μας χάρισε».