Αυτό είναι το ομόφυλο ζευγάρι στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ - Η μία δίνει μάχη με τον καρκίνο και αγωνιά για την τύχη του παιδιού της
Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ένα ζευγάρι γυναικών εκ των οποίων η μία δίνει μάχη με τον καρκίνο και αγωνιά για την τύχη του παιδιού της
Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν ίσα δικαιώματα και σ’ αυτή την αδικία αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο και αγωνιά για την τύχη του παιδιού της.
Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός στο ζήτημα της τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια ανέφερε πως «πέραν του δικαιώματος, οι πιο πολλοί συμπολίτες μας νομίζω ότι δεν έχουν επί της ουσίας αντίρρηση στον γάμο. Εκεί που υπάρχει πάντα μια επιφύλαξη και την ακούω με πολύ προβληματισμό, λένε "τα παιδιά", "τι θα γίνει με τα παιδιά". Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα γίνει και τι πρέπει να γίνει με τα παιδιά. Παιδιά υπάρχουν σήμερα. Και δεν νομίζω ότι κανείς αμφισβητεί μια πραγματικότητα: ότι τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν παιδιά και δεν θα σταματήσουν αυτά τα παιδιά να υπάρχουν, δεν θα εξαφανιστούν. Πλην όμως τα παιδιά αυτά, ξέρετε, δεν έχουν ίσα δικαιώματα».
Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Ναι στην ισότητα στον γάμο, όχι σε παρένθετη μητέρα, όχι "γονέας 1" και "γονέας 2"
«Και γιατί δεν έχουν ίσα δικαιώματα; Να πάρω μία ιστορία από αυτές που ακούστηκαν και στη δική σας εκπομπή. Μία μητέρα η οποία συζεί με τη σύντροφό της, έχει καρκίνο και μπορεί να πεθάνει. Εάν συμβεί αυτό, η σύντροφός της δεν έχει κανένα δικαίωμα στο παιδί. Κανένα δικαίωμα. Το παιδί αυτό θα πάει σε ίδρυμα», πρόσθεσε.
«Και ρωτώ ειλικρινά και κοιτάω στα μάτια όλους αυτούς οι οποίοι μπορεί να έχουν κάποια επιφύλαξη για το θέμα αυτό: εξυπηρετούμε τα δικαιώματα των παιδιών τα οποία ήδη υπάρχουν με το να μη ρυθμίσουμε τα λίγα παιδιά, τα λίγα ζευγάρια που τελικά τους αφορά το ζήτημα; Και τους αφορά πολύ, ξέρετε. Ένα παιδί γεννημένο στο εξωτερικό δεν μπορεί να γίνει Έλληνας πολίτης, γιατί πολύ απλά δεν αναγνωρίζουμε εμείς στην Ελλάδα τον γάμο», συνέχισε.
«Και αναρωτιέμαι, επειδή ακούω πολύ και το θέμα του bullying και με προβληματίζει και εμένα: πότε υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο bullying; Όταν αυτά γίνονται στα κρυφά ή όταν συζητάμε ανοιχτά για τα ζητήματα αυτά; Νομίζω ότι μάλλον είναι πιο πιθανό να γίνει στην πρώτη κατηγορία, γιατί τα παιδιά αυτά υπάρχουν», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Η ιστορία του ομόφυλου ζευγαριού με τις δύο γυναίκες να παλεύουν για την τύχη του παιδιού τους
Σημειώνεται πως η ιστορία των δύο γυναικών στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός ήρθε στη δημοσιότητα τον Ιούνιο του 2023 μέσω του ΣΚΑΪ. Το ζευγάρι μίλησε στον ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων ανέφερε πως όταν η μία από τις δύο γυναίκες διαγνώστηκε με καρκίνο, το μεγαλύτερο άγχος που είχαν ήταν τι θα γίνει εάν το παιδί χάσει και τις δύο μητέρες.
Και αυτό διότι νομικά η μία από τις δύο γυναίκες δεν υπάρχει στην οικογένεια. «Έχω διαγνωστεί με καρκίνο, είναι ένας επιθετικός καρκίνος, δεν ξέρουμε πώς θα πάει. Ελπίζουμε να πάει καλά, αλλά σε περίπτωση που δεν πάει καλά, το παιδί αυτό που είναι μόνο στο δικό μου όνομα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Νιώθω πως δεν μπορώ να πεθάνω. Με το που θα πεθάνω θα χάσει και τη σύντροφό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κατερίνα.
«Δεν γίνεται να εύχεσαι εάν είναι να πεθάνει ένας γονιός, να πεθάνει αυτός που δεν έχει νομική υπόσταση πάνω στο παιδί. Δεν γίνεται να συμφιλιώνεσαι με τον θάνατο, όσο δύσκολο και αν είναι και να παρακαλάς να πεθάνεις αφού το παιδί γίνει 18», πρόσθεσε από την πλευρά της η Νικολέτα.
«Η ελπίδα είναι να φτιάξουν νομικά τα πράγματα για να μπορώ να πεθάνω με την ησυχία μου. Έχω αντιμετωπίσει τον θάνατο, με τον εαυτό μου είμαι εντάξει εάν πεθάνω, αλλά δεν είμαι εντάξει με τους δικούς μου ανθρώπους. Για τη Νικολέτα δεν είμαι εντάξει και για τη μικρή σίγουρα δεν είμαι εντάξει όταν έχω ένα άγχος για το τι θα γίνει το παιδί. Το παιδί μας είναι στον αέρα, γιατί το παιδί είναι μόνο "μου" στα χαρτιά», κατέληξε η Κατερίνα.