«Θέλουµε να µάθουµε επιτέλους τι έχει συµβεί, τι συνέβη στον αδερφό µου», δηλώνει µε θυµό η µία εκ των αδερφών του Μπάµπη Κούτσικου, Μαρία, η οποία τόσες ηµέρες αναζητά την αλήθεια για την εξαφάνιση. Μια εξαφάνιση που έχει στοιχειώσει το Μεσολόγγι, µε τους κατοίκους να είναι ανάστατοι από την προπερασµένη Πέµπτη 4 Ιανουαρίου, οπότε και τα ίχνη του 31χρονου άνδρα χάθηκαν µυστηριωδώς.

Οι αστυνοµικοί από την πρώτη στιγµή έβαλαν στο µικροσκόπιό τους έναν 50χρονο επιχειρηµατία, ιδιοκτήτη κρεοπωλείου σε κεντρικό σηµείο της πόλης. Ηταν ο άνθρωπος µε τον οποίο, σύµφωνα µε την κατάθεση της µητέρας του Μπάµπη, θα πήγαιναν για κυνήγι το µοιραίο απόγευµα. «Ετσι τουλάχιστον µου είχε πει ο Μπάµπης, ότι θα πήγαινε µε τον συγκεκριµένο για κυνήγι. Το µυαλό µου δεν είχε πάει στο κακό, παρά το γεγονός ότι ήξερα πως ο γιος µου είχε δανείσει αρκετά λεφτά στον συγκεκριµένο και ότι υπήρχε ένα υπόλοιπο 17.000 ευρώ, το οποίο υποτίθεται ότι θα του έδινε µέχρι το Σάββατο ο επιχειρηµατίας», δηλώνει στην «Απογευµατινή» της Κυριακής η µητέρα του 31χρονου.

Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: “Τα δανεικά τον σκότωσαν” λέει η αδελφή του Μπάμπη Κούτσικου


Μεσολόγγι: Το χρονικό της υπόθεσης

Αργά το βράδυ της Πέµπτης 4 Ιανουαρίου, η µητέρα του Μπάµπη κατήγγειλε την εξαφάνιση του γιου της, καθώς το κινητό του ήταν κλειστό επί ώρες και η ίδια, µε τη διαίσθηση της µητέρας, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Η Μαρία, η µία κόρη που ζει και εργάζεται στην Πάτρα, σπεύδει αµέσως στο Μεσολόγγι. Η δεύτερη κόρη της οικογένειας, η Χριστίνα, που ζει και εργάζεται στη Γερµανία, παίρνει άδεια από τη δουλειά της και την πρώτη πτήση για Ελλάδα. Από το περασµένο Σάββατο, εκτός από τους αστυνοµικούς του Μεσολογγίου στις αναζητήσεις συµµετέχουν και οι πυροσβέστες. Επειτα από την αρχική κατάθεση της µητέρας, καλείται για κατάθεση και ο επιχειρηµατίας, που φέρεται να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάµπη.

Ο βασικός ύποπτος φέρεται να είπε πως ο Μπάµπης του ζήτησε να τον µεταφέρει σε έναν κόµβο του οδικού δικτύου, που οδηγεί στα πρώην ΤΕΙ, ώστε να βρει έναν φίλο του για να πάνε για κυνήγι. Ο ίδιος τον πήγε στο σηµείο, τον άφησε και έφυγε. Πλην όµως στην κατάθεσή του ο ύποπτος ανέφερε πως πήγε κατευθείαν στο σπίτι του, ενώ αστυνοµικοί έχουν στην κατοχή τους κάµερες που τον δείχνουν να κινείται τόσο µέσα στην πόλη του Μεσολογγίου όσο και σε παράδροµο της Ιόνιας Οδού. Ο ίδιος, κατά την εξέτασή του, βρέθηκε να έχει ένα µαχαίρι µη επιτρεπόµενων διαστάσεων, µε αποτέλεσµα να συλληφθεί για οπλοκατοχή. Περισσότερο ήταν ένα τέχνασµα των Αρχών για να τον έχουν από κοντά, µήπως και προκύψει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο, παρά το αδίκηµα, αυτό καθαυτό. Οι αστυνοµικοί επί έξι ηµέρες πάλευαν να διασταυρώσουν τις ενδείξεις που είχαν ώστε να προχωρήσουν στον σχηµατισµό της δικογραφίας, µε την οικογένεια να αναζητά την αλήθεια για το τι συνέβη στον Μπάµπη.

Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου - Και δεύτερη κάμερα κατέγραψε το τζιπ του βασικού ύποπτου στην περιοχή

«Εχουµε χάσει τον ύπνο µας»


Μιλώντας στην «Απογευματινή» της Κυριακής, η µικρότερη αδελφή της οικογένειας, η οποία δεν έχει εµφανιστεί ξανά στα µέσα ενηµέρωσης, κάνει έκκληση ζητώντας βοήθεια από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.: «Εγώ ήµουν στην Πάτρα και δούλευα. Με είχε πάρει από νωρίς η µητέρα µου και µου είπε πως παίρνει τον Μπάµπη τηλέφωνο και εκείνος το έχει κλειστό. Είπαµε να κάνουµε υποµονή µήπως έχει πάει στην Κλεπά για κυνήγι και εκεί δεν πιάνει το τηλέφωνο. Οι ώρες περνούσαν όµως και το απόγευµα µου είπε “θα πάω να καταγγείλω την εξαφάνιση”. Εγώ έφυγα αµέσως, µίλησα µε τη Χριστίνα την αδελφή µου και ξεκίνησε κι εκείνη να έρθει». Ο τρόπος διαχείρισης της κατάστασης, όπως αποκαλύπτει η Μαρία, δεν είναι καθόλου εύκολος: «Στην αρχή λες, δεν µπορεί, δεν έχει γίνει τίποτε. ∆εν µπορεί να συµβαίνει σε εµένα. Βλέποντας όµως ότι οι µέρες περνούν, βλέποντας τις φωτογραφίες του αδελφού σου στα Μέσα Ενηµέρωσης και να αγνοείται, όταν έρχεσαι στην Ασφάλεια για να δηλώσεις την εξαφάνιση, λες “δεν µπορεί να συµβαίνει σε εµάς”. Κάθε ηµέρα πάµε για ψάξιµο, µπας και βρούµε κάτι που δεν έτυχε να δουν οι άλλοι, ώστε να βοηθήσουµε στι ς έρευνες», µας λέει.


«Είχαµε περάσει αρκετά ως παιδιά»


Και συνεχίζει: «Εγώ είχα κοντινή σχέση µε τον αδελφό µου. Είχαµε περάσει αρκετά ως παιδιά, µεγαλώσαµε τρία παιδιά µε τη µάνα µας, πατέρα δεν είχαµε, περάσαµε πολλές δυσκολίες. Ο Μπάµπης µε έπαιρνε τηλέφωνο να δει τι κάνω, να τον συµβουλεύσω για τις αγορές του, ήµασταν δεµένοι. Κάθε µια από τις τρεις µας έχει διαφορετικό ρόλο, αλλά φοβάµαι για τη µητέρα µου. Εχει πολλά θέµατα υγείας και η εξαφάνιση του µοναδικού άντρα του σπιτιού είναι γι’ αυτήν ένα πλήγµα». Ο Μπάµπης δεν ήταν µόνο γιος της οικογένειας, ήταν ο άντρας του σπιτιού που έδινε χρήµατα στη µητέρα του, στις αδελφές του όταν είχαν ανάγκη, υποστηρίζει η Μαρία. «Ζητώ να µάθω τι έγινε», καταλήγει µε δάκρυα η µικρότερη αδελφή του 31χρονου.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής