Οι διαρκείς κλήσεις και τα απανωτά μηνύματα που φέρεται να πραγματοποίησε ο 50χρονος κρεοπώλης μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι σε κοινό γνωστό τους έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών. Το παζλ έχει αρχίσει να συμπληρώνεται μετά και το βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Μεσολογγίου, όπου αναφέρει πως η υπόθεση ερευνάται ως εγκληματική ενέργεια, και μάλιστα με δόλο.

Νέες καταθέσεις κλήθηκαν και έδωσαν αργά χθες το απόγευμα δύο κοινοί γνωστοί του αγνοουμένου και του βασικού υπόπτου. Πρόκειται για συμπληρωματικές καταθέσεις, ενώ οι πληροφορίες που διοχετεύτηκαν χθες περί ανεύρεσης αίματος σε βάρκα δεν σχετίζονται με την υπόθεση.


Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: «Εκεί που τον έθαψα αποκλείεται να τον βρουν»

Την ίδια ώρα, ο κλοιός γύρω από τον βασικό ύποπτο φαίνεται να σφίγγει, αφού, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, κρατούμενος «κατέθεσε ενόρκως ότι ο κρεοπώλης τού είπε ότι “αυτό που έχω κάνει δεν πρόκειται να το αποκαλύψω”», κάτι που επιβεβαιώνει δημοσίευμα της «Απογευματινής» την περασμένη εβδομάδα, ότι Ρομά που βρέθηκε στο ίδιο κελί με τον 50χρονο έχει καταθέσει πως ο κρατούμενος του είχε πει: «Εκεί που τον έθαψα αποκλείεται να τον βρουν».

Ακόμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News, όταν ο κρεοπώλης προσήχθη στο Τμήμα και μπήκε στο κρατητήριο, ρώτησε άλλους κρατούμενους εάν γνωρίζουν πώς είναι η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η υπόθεση πλέον μπαίνει στο τελικό στάδιο, σύμφωνα με αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, με τις Αρχές να σκοπεύουν να καλέσουν σήμερα για κατάθεση ξανά τον κρεοπώλη, που είναι βασικός ύποπτος για την υπόθεση, προκειμένου να δώσει επιτέλους απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα που έχουν προκύψει από την αστυνομική έρευνα.

Σήμερα, εξάλλου, αναμένονται και τα αποτελέσματα της έρευνας για τις κινήσεις των λογαριασμών των δύο ανδρών, που διατάχθηκε από την Εισαγγελία. Πρόκειται για μια έρευνα σε βάθος ετών, προκειμένου να επιβεβαιωθεί εάν και πόσα χρήματα έδωσε ο Μπάμπης στον 50χρονο επιχειρηματία και, φυσικά, εάν τα χρήματα αυτά επεστράφησαν, όπως ισχυρίζεται ο τελευταίος.

Οι αστυνομικοί πλέον έχουν στα χέρια τους πολλά ευρήματα και ο βασικός ύποπτος θα έχει σήμερα, εκτός απροόπτου, μια τελευταία ευκαιρία να δώσει πειστικές απαντήσεις, με τη δικογραφία σε βάρος του να βρίσκεται ένα βήμα από τα γραφεία της Εισαγγελίας Μεσολογγίου.


Οι συνομιλίες

Ένα ακόμα πρόσωπο, κοινός φίλος του αγνοουμένου και του επιχειρηματία, εξετάζεται για το εάν έχει ρόλο στην εξαφάνιση, με τις Αρχές να έχουν κατάσχει το κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να εντοπίσουν τις συνομιλίες που είχε τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης του Μπάμπη.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, όπως έχει γράψει από χθες η «Απογευματινή», έδωσε κατάθεση την περασμένη εβδομάδα αναφορικά με τις σχέσεις που είχε τόσο με τον επιχειρηματία όσο και τον αγνοούμενο Μπάμπη. Μέχρι στιγμής, έχουν εκδοθεί έξι συνολικά βουλεύματα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου για άρση τηλεφωνικού απορρήτου, τραπεζικού απορρήτου και άλλες ενέργειες, τις οποίες ζήτησαν οι αστυνομικοί προκειμένου να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στα εργαστήρια γίνεται, ακόμα, ανάλυση των οπτικών υλικών που έχουν συγκεντρωθεί, προκειμένου να δουν αν υπάρχει και τρίτο πρόσωπο που ακολουθεί το όχημα του 50χρονου επιχειρηματία, ο οποίος εντοπίζεται να κινείται παράλληλα με την Ιόνια Οδό κατευθυνόμενος προς το Ευηνοχώρι.