Έναν «ιερό πόλεμο» προσπαθεί να αποτρέψει η κυβέρνηση μετά τις διαρροές μέσω του εκκλησιαστικού τύπου ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «έκοψε» τη φρουρά του Αρχιεπισκόπου. Η αλήθεια, σύμφωνα με την ηγεσία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. είναι κατά πολύ διαφορετική.

Διαβάστε επίσης: Εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: Έχει εξοικείωση με φάρμακα, ασχολιόταν με τον Μάνο όσο έκανε η Τζωρτζίνα μαγνητική

Μέχρι πρότινος, το υπουργείο διέθετε στατικές δυνάμεις καθ’ όλο το 24ωρο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπως και σε άλλα κτίρια -πιθανοί στόχοι- έκνομων ενεργειών. Στατικές δυνάμεις σημαίνει ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς, έξω από την είσοδο της Αρχιεπισκοπής.

Πλέον, η βραδυνή βάρδια σταμάτησε και την περιφρούρηση ανέλαβε το τοπικό αστυνομικό τμήμα, αυτό της Ακρόπολης, με διελεύσεις, δηλαδή με περιπολίες πληρωμάτων. Στόχος αυτής της ενέργειας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να εξοικονομηθούν δυνάμεις οι οποίες θα διατεθούν για τις ημερήσιες ανάγκες της ΔΙΑΣ, αφού πλέον προστίθεται μια ακόμη βάρδια στις υπάρχουσες. Οι ημερήσιες ανάγκες αστυνόμευσης, είναι κατά πολύ πιο αυξημένες συν το γεγονός πως οι στατικές δυνάμεις έχει αποδειχθεί ότι δεν προσφέρουν ασφάλεια αφού οι επιτιθέμενοι, διαθέτουν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και μπορούν να χτυπήσουν σε άλλο σημείο του στόχου, πλην της κεντρικής εισόδου όπου βρίσκεται η στατική δύναμη.

Αφορμή του …ιερού πολέμου, στάθηκαν δημοσιεύματα σε ηλεκτρονική εφημερίδα που σχετίζεται με τα εκκλησιαστικά, σύμφωνα με τα οποία η αστυνομία αφήνει αφύλακτη τη νύχτα την Αρχιεπισκοπή. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε νωρίτερα σήμερα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα είναι «fake news». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει υπάρξει ενημέρωση του υπουργείου προς στελέχη της Αρχιεπισκοπής, στους οποίους διευκρινίστηκε πως οι περιπολίες θα είναι συνεχείς κατά την διάρκεια της νύχτας.