Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα της Focus Bari για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Η έρευνα με τίτλο "Οι Έλληνες, τα τρόφιμα και η διατροφή" εξετάζει τις διατροφικές συνήθειες των πολιτών της χώρας σε σχέση με την ακρίβεια, την υγεία, αλλά και την έντονη ανάγκη των Ελλήνων να βγαίνουν εκτός του σπιτιού για φαγητό.

Μάλιστα, στην έρευνα έχει έντονο ενδιαφέρον πως ένας στους τρεις Έλληνες τρώει σε αλυσίδες παραγωγής γρήγορου φαγητού. Αντίστοιχα, το φαινόμενο αυτό είναι πιο έντονο στους πολίτες μικρότερης ηλικίας, της Generation Z κατηγορίας, καθώς ένας στους δύο Έλληνες ηλικίας 18 έως 24 τρώνε σε fast food εστιατόρια.

Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες κρατούν προσεκτική στάση απέναντι στα κατεψυγμένα τρόφιμα, αποφεύγουν συνειδητά τα μεταλλαγμένα / γενετικά τροποποιημένα, δηλώνουν επιφυλακτικοί ως προς τα συμπληρώματα διατροφής και εκφράζουν τάση για μια διατροφή με μειωμένη κατανάλωση κρέατος / γαλακτοκομικών.



Δείτε αναλυτικά την έρευνα εδώ