Ρούλα Πισπιρίγκου - Μαραθώνια αγόρευση από την εισαγγελέα: “Δεν χορήγησαν οι γιατροί την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα - Η κατηγορούμενη ασχολείται με το εγώ της''
Κατέθετε για πάνω από 11 ώρες
‘’Καταπέλτης’’ η εισαγγελέας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου
Η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Ευαγγελία Σπυριδωνιδου, στην μαραθώνια αγόρευση της, η οποία έχει διαρκέσει ήδη πάνω από έντεκα ώρες, είπε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου πως είναι μία μητέρα που ασχολείται με το «εγώ της» και ενώ είχε χάσει ήδη τα δύο παιδιά της έδειχνε μία απάθεια μπροστά σε όσα συνέβαιναν με την υγεία της Τζωρτζίνας.
Διαβάστε σχετικά: Εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: "Θα έπρεπε οι φωνές της να έχουν σηκώσει την Πάτρα στο πόδι"
Η εισαγγελέας απευθύνονταν συχνά στη Ρούλα Πισπιρίγου, η οποία την άκουγε ψύχραιμη
Η εισαγγελέας, θεμελιώνοντας κάθε σημείο της πρότασης της και απευθυνόμενη συχνά-πυκνά στην κατηγορούμενη η οποία την ακούει ψύχραιμη, αναφέρεται σε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης με τελευταίο τους μάρτυρες υπεράσπιση.
Για την ιατροδικαστή Ουρανία Δημακοπούλου η εισαγγελέας, σχολίασε: «Όλο αιτίες θανάτου μας έλεγε στην κατάθεση της. Αν κάποιος έμπαινε και γκουγκλαρε τις αιτίες θανάτου που είπε, αυτό το παιδί ήταν μια ωρολογιακή βόμβα στο Καραμανδάνειο. Αναρωτιέμαι αν πράγματι είδε τα έγγραφα της δικογραφίας. Μπορεί να έχει γνώσεις, πλην όμως εδώ θα έπρεπε να μην ασχοληθεί με τα κλινικά θέματα αλλά να αρκέστηκε μόνο στο κομμάτι της επιστήμης της, τα νεκροτομικά ευρήματα για τα οποία δεν είπε».
Νωρίτερα, η εισαγγελέας ανέλυσε διεξοδικά τα μηνύματα της κατηγορουμένης ενόσω η κόρη της νοσηλεύεται, τονίζοντας πως «δείχνουν άνθρωπο που είτε δεν έχει συναίσθηση αυτών που συμβαίνουν,είτε δεν τον ενδιαφέρει.»
Η Τζωρτζίνα μπορεί να μην μιλούσε, αλλά καταλάβαινε τα πάντα
Η εισαγγελέας ξεκαθάρισε πως «η Τζωρτζίνα μπορεί να μην μιλούσε, αλλά αισθανόταν και καταλάβαινε τα πάντα. Αναγνώριζε τους γονείς της, έβλεπε παιδικά και γελούσε,δυσφορουσε όταν ερχόταν να την πάρει ο φυσιοθεραπευτής. Κανείς δεν γνωρίζει και ούτε θα μάθει ποτέ ,τι εξέλιξη θα είχε αυτό το παιδί, αν βρισκόταν στην ζωή….»
Η εισαγγελική λειτουργός διερωτήθηκε επίσης γιατί «η κατηγορούμενη ήθελε να βάλει το παιδί σε ΜΕΘ. Για ποιον λόγο δεν ξέρω. Μπορώ να εικάσω κάτι αλλά δεν θα το πω εδώ.Δεν έχει προκύψει κάτι. Μήπως θέλει να δείξει την σοβαρότητα της κατάστασης; Σε ποιον;» διερωτήθηκε η εισαγγελέας, συμπληρώνοντας πως η διαφορά της κλινικής με την ΜΕΘ ,στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, ήταν ότι «στην Μονάδα δεν χρειάζεται να είναι γονιός.»
‘’Δεν υπάρχει στοιχείο για χορήγηση κεταμίνης από τους γιατρούς’’
Η κυρία Σπυριδωνιδου απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ότι ενδέχεται να έγινε από λάθος, χορήγηση κεταμινης κατά την διάρκεια ανάνηψης της Τζωρτζίνας στο «Αγλαΐα Κυριακού».Συγκεκριμένα, διαβάζοντας βεβαίωση του νοσοκομείου ότι δεν χορηγήθηκε αυτή η ουσία ούτε στην ανάνηψη, ούτε κατά την νοσηλεία της 9χρονης , αλλά και τα πρωτόκολλα για το φάρμακο η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι «είναι μία ουσία που αν πέσει σε λάθος χέρια μπορεί να επιφέρει τον θάνατο». Δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει πως οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί».
Αναφερόμενη στη διαδικασία που ακολουθούν οι νοσηλευτές, η εισαγγελέας απέκλεισε το ενδεχόμενο να έγινε λάθος και να μπέρδεψαν την κεταμίνη με την αδρεναλίνη. «Η κεταμίνη στο μπουκαλάκι της , έχει κόκκινη γραμμή γιατί εντάσσεται στα ναρκωτικά.. Δεν είχαν κανένα λόγο να πουν ψέματα γιατροί και νοσηλευτές» τόνισε και ξεκαθάρισε πως η κεταμίνη είναι αδιαμφισβήτητη στο αίμα της Τζωρτζίνας.
Την ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας, η Πισπιρίγκου περαπατούσε σαν να ‘’ψάχνει κάτι’’
Για την μέρα του θανάτου στο Παίδων ,η εισαγγελέας υπογράμμισε πως η κατηγορούμενη ενώ γνώριζε σε τι κατάσταση ήταν το παιδί περπατώντας σαν να «ψάχνει κάτι» , πλησίασε στη στάση νοσηλευτών και πως ήταν η νοσηλεύτρια η οποία την ρώτησε αν το παιδί κάνει νέο επεισόδιο. «Όταν οι γιατροί μπήκαν στο δωμάτιο το παιδί ήταν μελανιασμένο, «δεν είχε σφίξεις , ήταν σε ανακοπή» τόνισε, η κυρία Σπυριδωνιδου επίσης, μιλώντας μίλησε για τις προσπάθειες των γιατρών να επαναφέρουν το παιδί αλλά και τα φάρμακα που του χορηγήθηκαν.
«Ουδέποτε υπήρξε αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου του κ. Ράικου ο οποίος έχει μακρά συνεργασία με την ιατροδικαστική υπηρεσία» είπε η κυρία επίσης η εισαγγελεας σχετικά με την αξιοπιστία του εργαστηρίου της Θεσσαλονίκης σε βάρος του οποίου έστρεψε τα βέλη της η υπεράσπιση κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
Για την επιθυμία της κατηγορουμένης να γίνει η νεκροτομή, αφού επρόκειτο για αιφνίδιο θάνατο εντός Νοσοκομείου ,στην Πάτρα αντί της Αθήνας ,την οποία εξέφρασε αμέσως μόλις της είπαν πως η Τζωρτζίνα δεν τα κατάφερε ,η Εισαγγελέας τόνισε : «Μας είπε πως το ζήτησε γιατί είχαν αντιδικία με την Ιατροδικαστική υπηρεσία της Αθήνας μετά την μήνυση που είχαν υποβάλει για την Μαλενα. Μα η μήνυση ήταν σε βάρος γιατρών. Σε κάθε περίπτωση, ήταν τόσο «τεχνικό» αυτό το κομμάτι που προκαλεί εντύπωση,την στιγμή που έχει χάσει το παιδί της να ενδιαφέρεται για αυτό»