Κρήτη: Δεν θα πάει στο δικαστήριο ο άνδρας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι - “Αδιανόητο να αντιδικήσω με γυναίκα”
Η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια
Ο 36χρονος αρνείται να βρεθεί στο δικαστήριο, θεωρώντας ανήθικο να στραφεί νομικά εναντίον γυναίκας
Η σοκαριστική υπόθεση επίθεσης με βιτριόλι στο Ηράκλειο Κρήτης το 2022, όπου μια 38χρονη γυναίκα έριξε βιτριόλι στον 36χρονο πρώην σύζυγό της, έρχεται ξανά στο προσκήνιο με μια απρόσμενη τροπή.
Ο 36χρονος, θύμα της άγριας επίθεσης, αρνείται να βρεθεί στο δικαστήριο απέναντι στην πρώην σύζυγό του, επικαλούμενος λόγους ηθικής.
Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του άνδρα από την πρώτη στιγμή, έκανε γνωστή την επιθυμία του 36χρονου με σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο 36χρονος δήλωσε ότι οι ηθικοί κανόνες που υιοθετεί, τόσο στον τόπο καταγωγής του όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του απαγορεύουν να στραφεί νομικά εναντίον μίας γυναίκας, ανεξάρτητα από το έγκλημα που έχει διαπράξει εις βάρος του.
Η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια:
Όπως είναι γνωστό, μαζί με την εκλεκτή συνάδελφο, Αλεξάνδρα Σπανάκη, δικηγόρο του Δ.Σ. Ηρακλείου Κρήτης, έχουμε αναλάβει από την πρώτη ημέρα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ιδιαίτερα επικίνδυνο καυστικό υγρό που του κατέστρεψε το αριστερό του μάτι, το βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας, κατά της Μ.Σ.
Στο δικαστήριο μετά από ορθές νομικές επιλογές της κας Σπανάκη και εμού, συγκατηγορούμενη για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι και η φίλη της δράστιδος με την οποίαν μαζί παγίδεψαν το ανυποψίαστο θύμα, Γ.Μ.
Χθες, το θύμα, Γ.Μ. μας ενημέρωσε ότι για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών.