Γλυφάδα: Αναζητούν τα κίνητρα του 76χρονου – Το “μυστήριο” των τριών κενών ημερών του Αιγύπτιου και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου
Στο φως νέα στοιχεία
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία στη Γλυφάδα, καθώς όλα δείχνουν ότι το κίνητρο του Αιγύπτιου μακελάρη ήταν καθαρά προσωπικό.
Συνεχίζονται οι έρευνα για το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα και το κίνητρο που όπλισε το χέρι του Αιγύπτιου μακελάρη της ναυτιλιακής εταιρείας. Την ίδια στιγμή νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία στη Γλυφάδα, καθώς όλα δείχνουν ότι το κίνητρο του Αιγύπτιου μακελάρη ήταν καθαρά προσωπικό. Τον γρίφο θα λύσουν οι τελευταίες επικοινωνίες του, αλλά και οι καταθέσεις των αδερφών Καρνέση.
Η απάντηση για το κίνητρο του Αιγύπτιου δολοφόνου και αυτόχειρα κρύβεται στις σχέσεις που είχε τον τελευταίο χρόνο με την οικογένεια Καρνέση. Η αντιδικία μεταξύ των αδερφών τον είχε επηρεάσει πολύ, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Γεωργία Χάρδα, στενός φίλος του:
«Η στεναχώρια του ήταν η διένεξη της οικογένειας. Είχε μία μεγάλη στεναχώρια με αυτό το πράγμα. Αυτό το είχαμε καταλάβει. Προσπαθούσαμε να του πούμε ότι εσύ δεν έχεις καμία δουλειά, είσαι έξω από αυτό, μην ανακατεύεσαι, μην ασχολείσαι , αλλά αυτός είχε μεγάλη αγάπη σε αυτή την οικογένεια, ήταν πολύ στεναχωρημένος με αυτό το θέμα», υποστήριξε ο φίλος του δολοφόνου και αυτόχειρα.
Διαβάστε επίσης: Mακελειό στη Γλυφάδα: Η οικογενειακή διαμάχη των αδελφών και η απόλυση που εξόργισε τον Σπύρο Καρνέση
Γλυφάδα: Ποια ήταν η τρίτη αδελφή Καρνέση, Αγγελική
Εκτός από τη Δέσποινα και τη Μαρία, υπήρχε ακόμα μία αδελφή, η Αγγελική, η οποία δεν ασχολήθηκε με τα ναυτιλιακά, όπως οι αδερφές της και δεν πήρε μέρος στην αντιδικία τους με τον αδερφό τους, Σπύρο.
Η οικογένεια αυτή βιώνει πια μια σκληρή πραγματικότητα. Από τα τέσσερα αδέρφια που ασχολήθηκαν με τη ναυτιλία και δημιουργήθηκε όλος αυτός ο οικονομικός κολοσσός, εν ζωή πλέον είναι μόνο δύο. Η Δέσποινα και ο Σπύρος.
Μετά την τραγωδία άφησαν στην άκρη τις αντιδικίες και τις αγωγές και ενώθηκαν. Έβγαλαν, μάλιστα, μία κοινή ανακοίνωση, δείχνοντας ότι πια είναι μαζί. Αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι κατανοούν πως η τραγωδία που «χτύπησε» τις οικογένειές τους έχει σημαντικό ενδιαφέρον, επισημαίνοντας: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όσους μας συμπαραστέκονται».
Γλυφάδα: Σημείο «κλειδί» το σπίτι που έμενε ο Αιγύπτιος
Οι τελευταίες τέσσερις ημέρες πριν την τραγωδία στη ναυτιλιακή δείχνουν ότι o 76χρονος ήταν αποφασισμένος να μπει στην εταιρία και να σκορπίσει τον θάνατο.
Σημείο «κλειδί» για τις αρχές είναι το σπίτι στην οδό Τσιτσάνη στη Γλυφάδα. Ένα σπίτι που του είχε παραχωρηθεί από την οικογένεια για να μένει, όποτε ερχόταν στην Αθήνα. Τα ερωτήματα που προκύπτουν, με δεδομένο ότι φώναζε «ποιος θα με διώξει από το σπίτι» είναι: βρήκε αλλαγμένες κλειδαριές; Του είπε κάποιος να φύγει και εξοργίστηκε;
Οι αστυνομικοί, πάντως, βρήκαν στο σπίτι τρία διαβατήριά του παλαιότερων χρόνων, αλλά και προσωπικά του αντικείμενα, που έδειχναν ότι βρισκόταν περιστασιακά εκεί.
Υπάρχει όμως ένα κενό τριών ημερών και οι αρχές αναζητούν πού τελικά έμενε ο Αιγύπτιος πριν την τραγωδία.
«Ο άνθρωπος αυτός έμενε εδώ στους Πεταλιούς. 1% τον χρόνο έμενε σε αυτό το σπίτι», επεσήμανε ο φίλος του Αιγύπτιου.
Γλυφάδα: «Το μυαλό των αστυνομικών πάει παντού»
Για τις αρχές απομακρύνεται το οικονομικό κίνητρο και στο προσκήνιο έρχονται προσωπικές διαφορές:
«Το μυαλό των αστυνομικών πλέον πάει παντού, αφού είδαν και αποείδαν όσον αφορά τα στοιχεία, τα οποία έρχονταν με ευκολία... Πάει παντού, πάει σε ένοχα μυστικά», σχολίασε ο Σταύρος Μπαλάσκας.
Γλυφάδα: Οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί του Αιγύπτιου
Ο Αιγύπτιος εκτός από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διέθετε με εκατοντάδες ευρώ και δολάρια ήταν και μέλος διοικητικού συμβούλιου στις εταιρείες που διαχειρίζονται δύο πλοία της οικογένειας.
Μάλιστα, κάτοικοι στο Μαρμάρι αποκάλυψαν στον Αλέξανδρο Γύγο ότι ο Αιγύπτιος ήταν ιδιαίτερα ανοιχτοχέρης:
«Βοηθούσε και τους άλλους συλλόγους στο Μαρμάρι, όπως είναι ο γυναικείος σύλλογος, ο σύλλογος χορευτικών και βοηθούσε και φτωχές οικογένειες. Τώρα μη με ρωτήσετε από πού τα έβρισκε τα λεφτά, αυτό δεν το γνωρίζω», υποστήριξε.
Τώρα οι αρχές γυρίζουν πίσω τον χρόνο για να πάρουν απαντήσεις. Οι τελευταίες επικοινωνίες του Αιγύπτιου μέσα από κλήσεις και μηνύματα θα δώσουν στοιχεία. Με ποιους μίλησε και ποιον συνάντησε πριν την τραγωδία; Ποιον πήρε τηλέφωνο λίγο πριν περάσει τη σιδερένια πόρτα της ναυτιλιακής και σκορπίσει τον θάνατο;