Κορινθία: Με ψευδώνυμο στο διαδίκτυο 45χρονος παλαιοχριστιανός - Οι αναρτήσεις του με τα τόξα
Στο Facebook συστήνεται ως "εκπαιδευτικός"
Ο 45χρονος έδινε συμβουλές για το μάζεμα των χόρτων που πρέπει να μαζέψει κάποιος, για να φτιάξει μία πίτα
Νέες εξελίξεις έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για τον πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών στην ορεινή Κορινθία, ο οποίος πρόκειται να περάσει από το κατώφλι του ανακριτή την Τετάρτη (21.02), καθώς κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απείθεια και παράβαση του νόμου για την υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών.
Συγκεκριμένα, ο 45χρονος άνδρας συστήνεται στο Facebook ως «συγγραφέας, εκπαιδευτικός, σπηλαιολόγος, βοτανολόγος, πολύτεκνος πατέρας 8 παιδιών αλλά πάνω από όλα Ορθόδοξος Ρωμιός», σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.
Ο 45 χρονος έκανε αναρτήσεις μέχρι και πριν από λίγες μέρες, με τις φωτογραφίες, τα βίντεο και το περιεχόμενο των αναρτήσεων που έκανε επί σειρά ετών, να αποκαλύπτουν πτυχές του χαρακτήρα και της δράσης του.
Με δικό του διαδικτυακό blog, γεμάτο κείμενα κατά των εμβολίων για τον κορωνοϊό, και σελίδα στο YouTube, που έδινε συμβουλές ακόμα κι για τα χόρτα που πρέπει να μαζέψει κανείς για να φτιάξει μια νόστιμη χορτόπιτα.
Με στολή παραλλαγής, στην Ικαρία το 2016, απέναντι από την κάμερα του κινητού τηλεφώνου που καταγράφει τους μονολόγους, τις κινήσεις και τις εκφράσεις του.
Είναι η εποχή που ο ίδιος είχε φύγει από το σχολείο, που εργαζόταν ως μουσικός στην Αθήνα, και δεν έκρυβε την υποστήριξή του, στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» που τότε βρισκόταν στο κοινοβούλιο.
Σε βουνά, μέσα στη φύση, με γυαλιά ηλίου και τον κατάλληλο εξοπλισμό στις τσέπες και στα χέρια του, μιλούσε για τα βότανα και τα χόρτα.
Είναι τα χρόνια, που όπως έχουν αναφέρει στο Live News συγγενείς και άτομα από το οικογενειακό του περιβάλλον, ερχόταν σε καθημερινά επαφή με μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων, που τον επηρέασαν και τον έκαναν, όπως λένε, να αλλάξει.
«Είμαστε αυτοί που φύγαμε, που ζούμε στα βουνά παρέα με τα αγρίμια. Δεν το είπαμε απλώς. Το κάναμε. Ζούμε πρωτόγονα όπως οι παλιοί. Δύσκολα αλλά με αξιοπρέπεια χωρίς το άγχος τις κοινωνίας αλλά με τον πόνο τις βιοπάλης στην ύπαιθρο. Αυτοί που πάντα ήμασταν αρνητές στα όλα. Με τα χρόνια μας ξέχασαν οι άνθρωποι και τους ξεχάσαμε και εμείς αλλά ξέρετε κάτι; Δεν μας ξέχασε ο Θεός».