Τέμπη: “Σκοπός της ζωής μου είναι να αποδοθούν ευθύνες”, είπε ο πατέρας της 20χρονης Μάρθης
Τραγωδία στα Τέμπη
"Είναι μια μέρα την οποία δεν θα θέλαμε να τη ζήσουμε ποτέ, αλλά δυστυχώς τη ζήσαμε και τη βιώνουμε κάθε μέρα έκτοτε" είπε o πατέρας της 20χρονης Μάρθης που έχασε τη ζωή της στην τραγωδία στα Τέμπη
Συγκλονίζει ο πατέρας της 20χρονης Μάρθης που έχασε τη ζωή της στην τραγωδία στα Τέμπη. Ο Αντώνης Ψαρόπουλος είναι ένας ακόμη πατέρας ενός νέου παιδιού που χάθηκε στην τραγωδία των Τεμπών. Η 20χρονη Μάρθη σκοτώθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών βουλιάζοντας την οικογένειά της στο πένθος.
Με αφορμή την ολοκλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 57 ατόμων, κυρίως νέων σε ηλικία, ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πατέρας της αδικοχαμένης Μάρθης, ανέφερε πως «λένε ότι ο χρόνος είναι πανδαμάτορας. Εδώ και έναν χρόνο εγώ δεν το έχω αντιληφθεί αυτό».
Ο Αντώνης Ψαρόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα έναν χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη είπε ότι: «Είναι μια μέρα την οποία δεν θα θέλαμε να τη θυμόμαστε ποτέ. Δεν θέλαμε να τη ζήσουμε ποτέ, αλλά δυστυχώς τη ζήσαμε και τη βιώνουμε κάθε μέρα έκτοτε».
Διαβάστε επίσης: Τέμπη: “Για πού το ‘βαλες, καρδιά μου;” – Συγκινητική εκδήλωση στη μνήμη του Κύπριου φοιτητή που χάθηκε στην σιδηροδρομική τραγωδία (Εικόνες)
Συμπλήρωσε πως «σκοπός της ζωής μου, από τη στιγμή που έχασα την κόρη μου είναι να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους φέρουν ευθύνες και να τιμωρηθούν. Τι άλλο θα μπορούσα να ζητάω μετά από τον χαμό του παιδιού μου; Ανεύρεση των ευθυνών. Απόδοση των ευθυνών. Προσωποποίηση των ευθυνών, επιβολή ποινών».
«Δεν λειτουργούσε τίποτα απολύτως»
Αναφορικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, ο Αντώνης Ψαρόπουλος σχολίασε πως «σαφώς και γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί. Δεν μπορώ φυσικά να το αναλύσω, αλλά είναι βέβαιο ότι το δυστύχημα, το έγκλημα αποδίδεται κατ’ εξοχήν στην έλλειψη συστημάτων ασφαλείας στον σιδηρόδρομο. Δεν λειτουργούσε τίποτα απολύτως. Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος, δεν λειτουργούσε τίποτα απολύτως στο συγκεκριμένο κομμάτι του σιδηροδρομικού δικτύου, δηλαδή από τη Λάρισα μέχρι τους Νέους Πόρους». Επισήμανε πως «δεν λειτουργούσαν ούτε τα φωτόσημα, το οποία, από καταβολής σχεδόν του σιδηρόδρομου, υπάρχουν σε λειτουργία».
Σε ερώτηση αν ο ίδιος βλέπει απόπειρα συγκάλυψης απάντησε: «Δεν μου αρέσει καθόλου να αδικώ ανθρώπους και προσπάθειες. Δεν μπορούμε να βγαίνουμε και να πετάμε, συγγνώμη για την έκφραση, ατάκες εντυπωσιασμού. Το έργο της δικαιοσύνης αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι πρωτόγνωρο. Δεν θέλω να δικαιολογήσω κανέναν. Και καλό θα ήταν όσοι δεν μπορούν να αντιληφθούν το δικαιϊκό μας σύστημα να μην το απαξιώνουν εξ αποστάσεως. Το παράπονό μου από τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση είναι και κυρίως από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι ότι είναι λίγοι. Το πρόβλημα δεν είναι ποιοτικό, είναι ποσοτικό. Δεν είναι δυνατόν με δύο ανακριτές όπου ο ένας, ο αναπληρωματικός δεν τον έχουμε δει και πολλές φορές, διότι αυτός είναι ο ρόλος του και με μία γραμματέα και με έναν εισαγγελέα Εφετών να διεκπεραιωθεί όλος αυτός ο τεράστιος όγκος πληροφοριών, να αναλυθεί και να μετουσιωθεί σε ποινικές διώξεις».