Τα ονόματα των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης 28/02, και σβήστηκαν από τα συνεργεία του Δήμου Αθηνών το βράδυ της ίδιας μέρας, ξανάγραψαν φοιτητές που πραγματοποίησαν νωρίτερα διαδήλωση στο κέντρο ενάντια στην ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ειδικότερα, μέλη των φοιτητικών συλλόγων ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

*Διαβάστε εδώ: Τραγωδία στα Τέμπη: Αύριο η πρώτη δίκη - Οι συγγενείς του ελεγκτή διεκδικούν 1 εκατ. ευρώ αποζημίωση

temph_onomata_vouli6133742-001
temph_onomata_vouli6133746-002
temph_onomata_6133743-001
temph_onomata_6133744-002


Σημειώνεται ότι μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής, συνεργείο της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, έσβησε τα ονόματα των 57 θυμάτων, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czhj3ulwjdap)


Η "συγγνώμη" από τον Δήμο Αθηναίων

Νωρίτερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, ζήτησε συγγνώμη για το σβήσιμο των ονομάτων από το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων και σημειώνει ότι έγινε ύστερα από «πρόσκληση» του φρουράρχου της Βουλής.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες το βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, έπειτα από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν κι εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».


Η απάντηση του Φρουραρχείου

Απάντηση σε όσα ανέφερε νωρίτερα σε δήλωσή της η Ρωξάνη Μπέη, έδωσε και η Βουλή, καθώς όπως φαίνεται, ο φρούραρχος είναι αυτός που έδωσε την εντολή για τον καθαρισμό του χώρου.

Σύμφωνα με πηγές του Φρουραρχείου, «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και σε άλλα σημεία. Κατ' εντολή του φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα, όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα».

«Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου», αναφέρεται.