Σε εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων απ' όλη τη χώρα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με την κίνηση στις εθνικές οδούς να είναι αυξημένη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, με χαμηλές ταχύτητες αλλά με σταθερή ροή κινούνται τα οχήματα από Ελευσίνα έως Μέγαρα, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στη Λεωφόρο Σχιστού και στη Λεωφόρο Αθηνών από το Δαφνί έως τον Ασπρόπυργο.

Παράλληλα αρκετή κίνηση υπάρχει και στην άνοδο της Λεωφόρου Κηφισού, από το ύψος της Ιεράς Οδού έως τη Μεταμόρφωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 6 το απόγευμα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 59.874 αυτοκίνητα (32.500 από την Αθηνών-Κορίνθου και 27.374 από την Αθηνών-Λαμίας).

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 21:00 σήμερα και αύριο (16/3), από ώρα 08:00 έως 13:00, ισχύει για το ρεύμα εξόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Κοσμοσυρροή στα ΚΤΕΛ, κάθε 5 λεπτά έφευγε λεωφορείο

Η Πάτρα ήταν ένας από τους προορισμούς που επέλεξαν οι εκδρομείς για το τριήμερο Καθαράς Δευτέρας, λόγω του καθιερωμένου καρναβαλιού, και, έτσι, από νωρίς το πρωί γινόταν χαμός στα ΚΤΕΛ Κηφισού, που είχαν γεμίσει με κόσμο, κυρίως φοιτητές.

Μόνο για την Παρασκευή είχαν προγραμματιστεί 200 δρομολόγια ΚΤΕΛ για την Πάτρα, ενώ κάθε πέντε λεπτά αναχωρούσαν λεωφορεία. Το τριήμερο, συνολικά, αναμένεται να φύγουν 400 λεωφορεία.

Την Κυριακή θα αναχωρήσουν 40 λεωφορεία για τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής.

Εκτός από την Πάτρα, στις προτιμήσεις των εκδρομέων βρίσκονται και άλλοι καρναβαλικοί προορισμοί, όπως η Ξάνθη, η Κοζάνη και το Ρέθυμνο. Μάλιστα, σε κάποιες από αυτές τις περιοχές η πληρότητα σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζει το 100%.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czuj0qxtwlch)

Αεροδρόμια και λιμάνια στο "κόκκινο"

Τις απογευματινές ώρες, όταν και οι περισσότεροι θα έχουν σχολάσει από την εργασία τους, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου από την Αθήνα προς την επαρχία και στα διόδια τόσο προς Πελοπόννησο όσο και προς Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να δημιουργηθούν ουρές.

Αυξημένη προβλέπεται η κίνηση και σε αεροδρόμια και λιμάνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί ο απόπλους 11 πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά με 7.959 επιβάτες, το Σάββατο 6 πλοίων με 3.047 επιβάτες και την Κυριακή 8 πλοίων με 1.322 επιβάτες.

Αυξημένη κίνηση με μποτιλιαρίσματα, καθώς ξεκινούσε η έξοδος για το τριήμερο Καθαράς Δευτέρας

Την ίδια ώρα, αυξημένη ήταν το απόγευμα της Παρασκευής η κίνηση στους δρόμους της Αττικής.

Σημειώθηκε μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, από το Μοσχάτο έως το ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας, στο ρεύμα ανόδου, και από τα ΚΤΕΛ Κηφισού έως του Ρέντη, στο ρεύμα καθόδου.

Προβλήματα στην κίνηση σημειώθηκαν και στη Λεωφόρο Κηφισίας, από το ύψος του Αμαρουσίου μέχρι το ύψος του «President», και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.