Πάνος Αγιαννίτης: Ο λάτρης των extreme εξηγεί στo parapolitika.gr τους λόγους για τους οποίους τρελαίνεται να κάνει ελεύθερη πτώση από τα 14.000 πόδια (Εικόνες)
Extreme sports
Ο λάτρης των extreme sports, μιλάει για το πάθος του και την τελευταία ελεύθερη πτώση
Η τρέλα δεν πάει στα βουνά αλλά στα… 14.000 πόδια, αφού για τον Χαλκιδαίο επιχειρηματία Πάνο Αγιαννίτη, μία ελεύθερη πτώση είναι «παιχνιδάκι»! Έχοντας στο ενεργητικό του δεκάδες πτήσεις με ανεμόπτερα, άλλα τόσα skydiving και διάφορα άλλα παράτολμα εγχειρήματα που κρατούν την αδρεναλίνη στα ύψη, ο 38χρονος συνεχίζει γεμίζοντας εμπειρίες.
Ο λάτρης των extreme sports, μίλησε στο parapolitika.gr για το πάθος του και την τελευταία ελεύθερη πτώση που έκανε πάνω από τη Βοιωτία: «Αυτή τη φορά πέταξα πάνω από την Κωπαΐδα και είχα θέα τη λίμνη Υλίκη από τα 14.000 πόδια. Ήταν κάτι το εκπληκτικό. Για ένα λεπτό πέφτω στο κενό και περίπου στα 4.000 πόδια τραβάω το αλεξίπτωτο. Με το αλεξίπτωτο ανοιχτό θέλεις περίπου 5 λεπτά μέχρι να προσγειωθείς στο έδαφος, αναλόγως βέβαια με το πόσο γρήγορα ή αργά οδηγείς τον θόλο σου (ανοικτό αλεξίπτωτο). Και να ξέρετε… μεταξύ μας, ο λόγος που φοράς αλεξίπτωτο στην ελεύθερη πτώση είναι για να το… ξανακάνεις!», ανέφερε με χιούμορ.
Ο ίδιος εξήγησε ότι το αεροπλάνο από το οποίο έκανε τη… βουτιά στο κενό, είναι ειδικά διαμορφωμένο για ελεύθερη πτώση και χωράει περίπου δώδεκα αλεξιπτωτιστές: «Αλλά, όσο συναρπαστικό κι αν μοιάζει, υπάρχει και η αίσθηση του φόβου: να πέσεις ή να μην πέσεις; Όλα κάτω φαίνονται τόσο μικρά και ταυτόχρονα τόσο ασήμαντα. Από τη στιγμή που το έχεις αποφασίσει, όμως, σκέφτεσαι το άλμα σου και πως να το απολαύσεις. Εγώ που το έχω ξανακάνει, ξέρω ότι η εμπειρία είναι μοναδική κι ανεπανάληπτη και ανυπομονώ να κάνω το… βήμα στο κενό. Κάποιος, όμως, που το κάνει για πρώτη φορά έχει ένα άγχος παραπάνω και είναι λογικό. Το να πέσεις στο απόλυτο κενό, δεν είναι και λίγο πράγμα. Περνούν πολλές σκέψεις από το μυαλό σου. Το παίρνεις, λοιπόν, απόφαση, κρατάς γερά το αλεξίπτωτο, κλείνεις για λίγο τα μάτια και ξαφνικά… πετάς. Το θέμα είναι να νιώσεις ασφαλής με τον εξοπλισμό σου και δείξεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Οι περισσότεροι θέλουν να το ξανακάνουν», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Αγιαννίτης.
Ο ίδιος τόνισε ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που κάνει την ελεύθερη πτώση συναρπαστική, σε βαθμό που θες να την επαναλάβεις, είναι η αίσθηση του ότι ελέγχεις το σώμα σου: «Δεν πέφτεις στο κενό και στροβιλίζεσαι σαν φτερό στον άνεμο. Αντίθετα, μπορείς να κατευθύνεις το σώμα σου χρησιμοποιώντας τα χέρια και τα πόδια. Έχεις έτσι τη δυνατότητα να πετάς πιο γρήγορα ή πιο αργά, μπρούμυτα ή ανάσκελα. Η δε αδρεναλίνη εκτινάσσεται στα ύψη και όταν τελικά ακουμπήσω έδαφος, το αίσθημα είναι πρωτόγνωρο. Αμέσως, σκέφτομαι όλη την ‘πτήση’ και αισθάνομαι έντονη την επιθυμία να ξαναμπώ στο αεροπλάνο και να το ξανακάνω».
Στον 38χρονο, που μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν τοπικός σύμβουλος στην κοινότητα του Μύτικα (επί 9 συναπτά έτη) και διαθέτει κατάστημα με πρώτες ύλες ραπτικής στη Χαλκίδα, αρέσει να τραβάει ιδιαίτερες φωτογραφίες από τα extreme sports του. Μάλιστα, τα εντυπωσιακά κλικ του γίνονται σε χρόνο μηδέν viral και αποσπούν εκατοντάδες likes στο Facebook. Επίσης, εκτός από την ελεύθερη πτώση, κάνει και καταδύσεις σε σπήλαια όπως στο εντυπωσιακής ομορφιάς Μωβ Σπήλαιο στα Μεσοχώρια της νότιας Εύβοιας, που πήρε το όνομά του από τα μοβ φυτά που υπάρχουν στα υποβρύχια τοιχώματα και στον πυθμένα του! Επίσης, έχει εξερευνήσει το σπάνιας ομορφιάς σπήλαιο της «Καλής Συκιάς», κοντά στο φαράγγι του Αγίου Δημητρίου στη νότια Εύβοια, που είναι γεμάτο σταλακτίτες και σταλαγμίτες κι έχει έναν μαγευτικό διαμαντένιο και κρυσταλλικό εσωτερικό διάκοσμο.
Ο Πάνος και το μεγαλύτερο… κουμπάδικο της Ελλάδας
Εκτός από τη λατρεία του για τα extreme sports, ο κ. Αγιαννίτης είναι και ιδιοκτήτης ενός καταστήματος με υλικά ραπτικής, υφάσματα, κουμπιά, νήματα, δαντέλες και εργόχειρα στη Χαλκίδα. Μάλιστα, το μαγαζί του «Το κουμπάδικο του κυρ-Αντώνη» είναι το μεγαλύτερο και ιστορικότερο κουμπάδικο της χώρας: «Πριν από πολλά χρόνια άνοιξαν το μαγαζάκι ο ξεκίνησαν οι γονείς μου με πέντε – έξι κουτιά κουμπιά και έφτασε σήμερα να έχει 1.000.000 κουμπιά σε 1.500 κουτιά, σε μια συλλογή περίπου 60 ετών η οποία ολοένα και ανανεώνεται ενώ η συλλογή σε δαντέλες ξεπερνάει τα 1.000 μοναδικά σχέδια».