Σε απολογία κλήθηκαν δύο νηπιαγωγοί του 2ου δημοτικού παιδικού σταθμού Αλεξανδρούπολης, οι οποίες κατηγορούνται ότι κλείδωναν νήπια σε αποθήκη και τα άφηναν μόνα για να ηρεμήσουν, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλουν γονείς.

Μητέρα ενός 3χρονου κοριτσιού, το οποίο φοιτούσε στον εν λόγω σταθμό και αντιμετώπισε το... «δωμάτιο αποσυμπίεσης», όπως το χαρακτήρισε η μία δασκάλα, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και περιέγραψε όσα της μετέφερε το παιδί της.

«Το κοριτσάκι μου είναι λίγο ζωηρό. Πήγαμε σπίτι να το συζητήσουμε και μου έδειξε πως η δασκάλα της έδενε τα χεράκια, την έβαλε σε μια αποθήκη όπου δεν είχε φως και τραβούσαν τον σύρτη. Την άφηναν εκεί μέχρι να ηρεμήσει, μέχρι να ησυχάσει», λέει χαρακτηριστικά η μητέρα.

*Διαβάστε ακόμα: Αλεξανδρούπολη: Σε απολογία δύο παιδαγωγοί - Καταγγελίες ότι έκλειναν 3χρονα σε σκοτεινή αποθήκη - Συγκλονίζουν οι γονείς

Αλεξανδρούπολη: Πώς η 3χρονη μετέφερε στη μαμά της όσα περνούσε

«Κάναμε τη συζήτηση μέσω παιχνιδιού, με έπιασε από το χεράκι, με πέταξε κυριολεκτικά στο μπάνιο επειδή δεν έχουμε αποθήκη, έκλεισε με δύναμη την πόρτα κι έσβησε το φως. Μου έκανε με το δαχτυλάκι ότι εκεί θα μείνεις, σαν τιμωρία, όπως της έλεγε η δασκάλα».

Η γυναίκα παραδέχεται ότι ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στον σταθμό αυτόν, ρώτησαν τα παιδιά τους και επιβεβαιώθηκαν όσα συνέβαιναν.

«Δυστυχώς, το πιο τιμωρημένο παιδάκι ήταν το δικό μου», καταλήγει η μητέρα της 3χρονης.

«Όλα τα παιδιά είναι πολύ νευρικά, ξεκίνησαν και πετάνε πράγματα. Άλλαξε η συμπεριφορά της αλλά δεν καταλάβαινα από που προερχόταν. Από τον φόβο της, ξεκίνησε να κάνει τα τσίσα της το βράδυ».

Από τα 19 παιδάκια του σχολείου, τα 10 έχουν μιλήσει για την αδιανόητη πρακτική των νηπιαγωγών, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του STAR.

«Θα κινηθώ νομικά», λέει η μητέρα του κοριτσιού - «Πώς κάνετε έτσι», είπε στους γονείς η δασκάλα

Η μητέρα παραδέχεται μιλώντας στην εκπομπή πως ήδη έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες, καθώς αποφάσισε να κινηθεί νομικά. Στο σπίτι, όπως λέει, αποφεύγει να μιλά για τα γεγονότα αυτά για να μην επηρεάζεται άλλο η ψυχολογία του παιδιού της.

Όσον αφορά τη δική της ψυχολογία, η γυναίκα αναφέρει πως είναι πολύ κακή. Σε ερώτηση για το αν πήγε να ζητήσει τον λόγο από τις δασκάλες, η μητέρα απαντά:

«Το χειρότερο είναι ότι η δασκάλα αυτή το έχει ομολογήσει μόνη της. Μας λέει ''Πώς κάνετε έτσι; Δύο - τρία λεπτά τα κρατούσα μέσα''».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0eoetw3clmh)

Αλεξανδρούπολη: Πώς ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση για τις τιμωρίες των παιδαγωγών - ΕΔΕ διέταξε ο δήμαρχος της πόλης


Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όταν ένας πατέρας έπαιζε με την κόρη του και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού το κοριτσάκι πήρε την κούκλα της, τη μάλωνε και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στο αποθηκάκι και να κλείσει το φως. Ξαφνιασμένος ο πατέρας ρώτησε πού τα έχει ακούσει αυτά με το παιδί να απαντά: «Έτσι μας κάνει η κυρία στον παιδικό».

Διαβάστε ακόμα: Αλεξανδρούπολη: Πώς έμαθαν οι γονείς για τις τιμωρίες στον βρεφονηπιακό σταθμό - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Σε πρόχειρη έγγραφη απολογία της, η μια εκ των δυο μονίμων δημοτικών υπαλλήλων η οποία φαίνεται να προέβη στην εν λόγω πράξη, αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε την αποθήκη του παιδικού σταθμού που βρίσκεται μέσα στην τάξη, ως χώρο αποσυμπίεσης των μικρών μαθητών, για να ηρεμούν. Πολλά από αυτά, όπως αναφέρει στην πρόχειρη απολογία της, συνετίστηκαν.

Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για το περιστατικό, ενώ και οι δυο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από το σχολείο, το συγκεκριμένο τμήμα του οποίου έχει κλείσει, με τα παιδιά να έχουν μοιραστεί σε άλλες τάξεις. Ήδη 5-6 οικογένειες παιδιών από το συγκεκριμένο τμήμα του δημοτικού παιδικού σταθμού έχουν καταθέσει μήνυση για ανάλογες μεταχειρίσεις στα παιδιά τους.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής: «Τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για περιστατικά που συνέβησαν σε παιδικό σταθμό της πόλης μας, αποτελούν αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης. Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ερευνά ήδη τις καταγγελίες για τις απαράδεκτες αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και συμπεριφορές συγκεκριμένων εργαζομένων. Η διαδικασία απορρήτου χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλα τα δεδομένα ερευνώνται από τους αρμόδιους λειτουργούς, ενώ οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πράττει ήδη όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους αποδειχθεί ότι ευθύνονται για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Σε σχέση με τα παιδιά της πόλης μας και την αγωνία των οικογενειών τους δεν θα γίνει ανεκτή καμία ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0efq89x8a7d)