Κυριακή του Πάσχα: Καθάρισμα σούβλας – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να είσαι έτοιμος για ψήσιμο εύκολα, γρήγορα και χωρίς καθόλου κόπο
Οδηγίες πριν το ψήσιμο
Οι λύσεις που θα… σου λύσουν τα χέρια με το καθάρισμα της σούβλας
Η Κυριακή του Πάσχα πλησιάζει και όλα πρέπει να είναι έτοιμα για το παραδοσιακό σούβλισμα του αρνιού και άλλων συναφών κρεάτων.
Και μπορεί και φέτος η πανδημία να μας έχει «δέσει» τα χέρια σε ένα βαθμό και να μην μπορέσουμε όλοι να δώσουμε το «παρών» στο παραδοσιακό «Πάσχα στο χωριό», ωστόσο, ουκ ολίγοι είναι εκείνοι που θα καταφέρουν να γευτούν τον σουβλιστό οβελία και κατ' επέκταση μετά, να κληθούν να καθαρίσουν τη σούβλα. Μια πράξη που ακόμα και στους πιο μερακλήδες, πιθανόν αποτελεί πονοκέφαλο.
Και για αυτό το λόγο αυτό το λεγόμενο και «βάσανο», πρέπει να τελειώσει, αρκεί να κινηθείς έξυπνα και να σταματήσεις να παιδεύεσαι με το αναποτελεσματικές μεθόδους καθαρισμού της σούβλας. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο φαντάζεσαι και για να πετύχεις το τέλειο καθάρισμα δε θα χρειαστείς τίποτα περισσότερο από πράγματα που βρίσκει κανείς σε κάθε σπίτι.
Διαβάστε επίσης: Πάσχα 2024: Οδηγίες βήμα-βήμα για το σωστό ψήσιμο του οβελία
Τι θα χρειαστείς
Απορρυπαντικό πιάτων
Βαμβακερό πανί
Ζεστό νερό
Σφουγγάρι
Σύρμα
Λεμόνι
Φρόντισε να περάσεις τη σούβλα με καυτό νερό, όχι κρύο, ούτε χλιαρό, καθώς η υψηλή θερμοκρασία του νερού είναι αυτή που θα λιώσει τα λίπη και τυχόν υπολείμματα πάνω στη σούβλα
Αμέσως μετά, καθάρισε καλά τη σούβλα με το σύρμα, με ή χωρίς απορρυπαντικό πιάτο. Σιγουρέψου ότι καθαρίζεις τη σούβλα καλά χωρίς να αφήνεις υπολείμματα
Σε ένα μπολάκι αραίωσε το απορρυπαντικό πιάτων και «βύθισε» εκεί το σφουγγάρι σου
Τρίψε πολύ σχολαστικά τη σούβλα με το σφουγγάρι
Αφού τρίψεις πολύ σχολαστικά στη σούβλα, ξέπλυνε την με μπόλικο νερό
Έπειτα σκούπισε την με ένα βαμβακερό πανί
Τέλος, κόψε ένα λεμόνι και πέρασε με αυτό τη σούβλα προτού την χρησιμοποιήσεις εκ νέου
Αν ακολουθήσεις πιστά τα παραπάνω βήματα θα μπορέσεις να έχεις μια αστραφτερά καθαρή σούβλα δίχως να παιδευτείς και να χάσεις τζάμπα χρόνο όπως γινόταν άλλες χρονιές.
Συμβουλή: Την παραπάνω τεχνική μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και πριν την Κυριακή του Πάσχα για να έχεις μια πεντακάθαρη σούλβα για να βάλεις το αρνάκι ή το κατσίκι σου φέτος.