Ανάσταση με βροχές αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

*Διαβάστε εδώ: Πρωτομαγιά 2024: Ανατροπή στην απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς - Από τις 9:00 μέχρι τις 21:00 θα κινηθούν μετρό και ΗΣΑΠ

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, οι βοριάδες θα φτάουν τα 7-8 και σε ορισμένες περιπτώσεις τα 9 μποφόρ, ενώ οι βροχές δεν αναμένεται να προβληματίσουν.

Παράλληλα, οι συννεφιές θα επικρατήσουν στα ανατολικά και τα βόρεια, ενώ στα δυτικά θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια σιγά σιγά.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει κοντά στους 28 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα και στους 22-23 στα ανατολικά και τα βόρεια.

Ο καιρός σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, θα επικρατήσουν συννεφιές στην Αττική, όπου αργότερα θα αυξηθούν, με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια τμήματα, ενώ δεν αποκλείεται να συναντήσουμε και λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις.

Ισχυροί πνέουν οι βορειανατολικοί άνεμοι, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι και τους 23 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές, κυρίως προς την πλευρά της Χαλκιδικής, αλλά και στα βουνά του νομού. Πολύ δυνατός θα πνέει ο βορειοανατολικός άνεμος, με τον υδράργυρο να ανέρχεται στους 23 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα - Με βροχές η Ανάσταση

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα επιμείνουν οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο μέχρι και το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια δειλά-δειλά θα αρχίσουν να υποχωρούν και θα δώσουν τη θέση τους σε λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Τη Μεγάλη Πέμπτη προσεγγίσει μια διαταραχή τη χώρα, η οποία θα αφορά τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Αναμένονται βροχοπτώσεις στην περιοχή της Ηπείρου, στο βόρειο Ιόνιο, στη δυτική και βορειοδυτική Πελοπόννησο, γύρω από τη Θεσσαλία, στην Μακεδονία και την Θράκη. Αντίστοιχο θα είναι το καιρικό μοτίβο και την Μ. Παρασκευή, καθώς θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στα ίδια γεωγραφικά διαμερίσματα, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Το Μεγάλο Σάββατο θα περάσει μια οργανωμένη κακοκαιρία από το μεσημέρι, με έμφαση το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, αλλά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δεν θα επηρεαστούν από τις βροχές και τις καταιγίδες.

Η Ανάσταση σε πολλά γεωγραφικά τμήματα θα γίνει με βροχές, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Την Κυριακή του Πάσχα τα φαινόμενα αναμένεται να μετατοπιστούν μέσα στο Αιγαίο μέχρι και το πρωί, με τον καιρό να καθαρίζει σιγά-σιγά από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Είναι πιθανόν να σημειωθούν κάποιες μπόρες το απόγευμα της Κυριακής, στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0x6kge9j3ux)