Οσονούπω ολοκληρώνεται η πλήρωση των θέσεων των τριών ανααισθησιολόγων για το νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας “Αγλαϊα Κυριακού”, η προκήρυξη για τις οποίες εξεδόθη στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με την μετακίνηση ενός αναισθησιολόγου από το νοσοκομείο παίδων της Αθήνας “Αγία Σοφία”, για δεκαπέντε ημέρες, και την προσωρινή μετακίνηση ενός ακόμη αναισθησιολόγου από το νοσοκομείο Κορίνθου, ο οποίος διαθέτει εμπειρία σε αναισθησία παίδων, στο “Π. και Α. Κυριακού” αντιμετωπίστηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2024 η τότε απόφαση του χειρουργικού τομέα του ιδρύματος να αναστείλει άμεσα και αιφνιδιαστικά όλα τα τακτικά, προγραμματισμένα χειρουργεία στο νοσοκομείο, επικαλούμενος έλλειψη ικανού αριθμού αναισθησιολόγων.

Επίσης, από το υπουργείο Υγείας προκηρύχθηκαν την επόμενη εβδομάδα τρεις θέσεις αναισθησιολόγων για το εν λόγω νοσοκομείο.
Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η πλήρωση των τριών θέσεων αναισθησιολόγων για το “Αγλαϊα Κυριακού” θα ολοκληρωθεί τάχιστα, εντός τριών μηνών από την ημέρα της δημοσίευσης της προκήρυξης, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη σχετική νομοθετική διάταξη για τις κρίσεις των γιατρών του ΕΣΥ, την οποία είχε νομοθετήσει ο τέως υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.