Τα δικά της πάθη βιώνει μια οικογένεια, της οποίας πέντε μέλη παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, επί της οδού Πειραιώς, στο ύψος της ΕΛΑΪΣ. Όχημα το οποίο οδηγούσε ένας 26χρονος χτύπησε και παρέσυρε τρία παιδιά, αδελφάκια, ηλικίας δέκα, οκτώ και πέντε ετών, όπως επίσης την 33χρονη μητέρα τους και την 53χρονη γιαγιά τους.

*Διαβάστε εδώ: Τροχαίο στην Πειραιώς: Βίντεο-ντοκουμέντο λίγες στιγμές μετά την παράσυρση των 5 ατόμων

Από αυτούς, ο άτυχος πεντάχρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ενώ σε ελαφρύτερη κατάσταση και εκτός κινδύνου τα αδελφάκια του (ένα δεκάχρονο αγόρι κι ένα οκτάχρονο κορίτσι). Επίσης, εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στον «Ερυθρό Σταυρό» οι δύο ενήλικες γυναίκες.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις εννέα το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης. Το αυτοκίνητο φέρεται να κινούνταν επί της οδού Πειραιώς στο ρεύμα προς Αθήνα, στην αριστερή λωρίδα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 26χρονου, η οικογένεια εμφανίστηκε ξαφνικά στο οπτικό του πεδίο, με αποτέλεσμα να «πέσει» στα φρένα, χωρίς όμως να καταφέρει να τους αποφύγει.

Στο σημείο υπάρχουν μεγάλα εμπορικά καταστήματα και η οικογένεια φαίνεται πως είχε πάει για τα πασχαλινά της ψώνια. Ο 26χρονος παρέμεινε στο σημείο και, σύμφωνα με μαρτυρίες, φέρεται να ήταν σε κατάσταση σοκ. Μάρτυρες τον άκουσαν να φωνάζει για τα παιδιά: «Τα παιδάκια, τα παιδάκια είναι καλά; Δεν με νοιάζει τίποτε άλλο».

Ο νεαρός συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά, ενώ έχει διαταχθεί η διενέργεια αιματολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες.

Παράλληλα με το δικαστικό χειρισμό της υπόθεσης, η Τροχαία διενεργεί έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος. Σε κάθε περίπτωση, εξετάζεται ποια ήταν η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το όχημα, καθώς από τις μαρτυρικές καταθέσεις γίνονται αναφορές για έντονο και μακρόσυρτο φρενάρισμα, ενώ εξετάζεται το αν η οικογένεια είχε εξετάσει το δρόμο πριν περάσει κάθετα την Πειραιώς. Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, πρόκειται για «τυφλό» σημείο. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και δεύτερο όχημα στην υπόθεση, με τρόπο που περιόριζε την ορατότητα του οδηγού. Σε κάθε περίπτωση, αναζητείται και θα διερευνηθεί το πλήρες βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.


Προσευχή για το παιδί

Εξαιρετικά κρίσιμη, έως και οριακή, χαρακτηριζόταν από γιατρούς του «Αγία Σοφία» η κατάσταση του πεντάχρονου παιδιού. Το μικρό αγοράκι, εξαιτίας του βαρύτατου τραυματισμού του, είχε χάσει πλήρως τις αισθήσεις του όταν έφτασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Οι υγειονομικοί έδωσαν μάχη και εφάρμοσαν ΚΑΡΠΑ, προκειμένου να επαναφέρουν το παιδί. Όπως αναφέρουν, κάθε λεπτό που περνάει είναι κρίσιμο και τα πάντα θα κριθούν τις πρώτες 48 ώρες.

Το παιδάκι είχε αρχικά διακομιστεί στο «Τζάνειο» νοσοκομείο, επιτεύχθηκε αρχικά η σταθεροποίησή του, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του «Αγία Σοφία».

Τα αδέλφια του μεταφέρθηκαν επίσης με το ΕΚΑΒ στο «Αγία Σοφία», όπου διαπιστώθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός τους. Νοσηλεύονταν σε χειρουργική κλινική και είναι εκτός κινδύνου.

Η 53χρονη γιαγιά των παιδιών και η 33χρονη μητέρα τους νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» με κατάγματα γόνατος και κνήμης αντίστοιχα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zpw2cyz495)