Φωτιά πήραν από νωρίς το πρωί οι σούβλες και οι ψησταριές, για το ψήσιμο του οβελία. Οι περισσότεροι Έλληνες προτίμησαν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στην περιφέρεια, καθώς φέτος είχαμε την μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων ετών.

Στις παρέες στην εξοχή και τις αυλές των σπιτιών οι σούβλες είχαν την τιμητική τους και φέτος, ενώ δεν έλειψαν και τα κοψίδια στα κάρβουνα, οι σεφταλιές, το κοκορέτσι… αλλά και το αντικριστό! Και φυσικά με τη συνοδεία κρασιού και άλλων παραδοσιακών εδεσμάτων που η μέρα… προστάζει να καταναλωθούν.

Τιμώντας τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, άλλοι προτίμησαν αρνί, άλλοι κατσίκι, άλλοι και τα δύο μαζί. Απαραίτητο συμπλήρωμα το κοκορέτσι. Μέχρι να ετοιμαστεί το ψητό, τα τραπέζια στρώνονταν με όλα τα παραδοσιακά εδέσματα, αλλά και ποτό ανάλογα με τα γούστα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d11r2qlgdobl)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d11odvn80mkp)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d11nalujn75d)

easter_6
easter_7
easter_8
easter_9


easter_5
easter_4
easter_2
easter_3
easter_1