Τρία μέλη οικογένειας, ένα ανδρόγυνο και ο γιος τους, θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα και τον ανακριτή, κατηγορούμενοι για εμπορία μιας νεαρής αλλοδαπής γυναίκας και παράνομη κατοχή του ταξιδιωτικού της εγγράφου.

Η σύλληψή τους έλαβε χώρα τη Μεγάλη Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη, ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία της γυναίκας στο 112. Η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν άνδρα βουλγαρικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η γυναίκα μεταφέρθηκε στην Ελλάδα στις 27 Μαρτίου από τον Βούλγαρο, ο οποίος την «πούλησε» στους Έλληνες κατηγορούμενους έναντι αμοιβής. Σκοπός ήταν να εργάζεται στο σπίτι τους και παράλληλα να παντρευτεί τον γιο τους, κάτι που η ίδια δεν επιθυμούσε.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων το δελτίο ταυτότητας της γυναίκας, το οποίο και της επεστράφη.

Η υπόθεση έρχεται στο φως, ενισχύοντας τις ανησυχίες για την εκμετάλλευση και εμπορία ανθρώπων, φαινόμενα που δυστυχώς εξακολουθούν να υφίστανται στην Ελλάδα. Η άμεση κινητοποίηση των Αρχών και η αυστηρή τιμωρία των υπαίτιων αποτελούν υψίστης σημασίας ζητήματα.