Μία ακόμη φρικτή δολοφονία σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, αυτή τη φορά σε γειτονιά του Βύρωνα. Ένας 32χρονος αλβανικής καταγωγής έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός συνεπιβάτη μοτοσικλέτας, σε κεντρικό δρόμο παραπλεύρως της πλατείας του Αγίου Λαζάρου και ουσιαστικά μπροστά στα μάτια δεκάδων θαμώνων των γύρω καταστημάτων.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 21.30. Στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Παναγή Τσαλδάρη, μία μαύρη Mercedes έχει σταθμεύσει προσωρινά μπροστά από στάση τοπικού λεωφορείου. Μία μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες, που φορούσαν κράνη, πλησιάζει το όχημα. Ο συνεπιβάτης κατεβαίνει και με «χειρουργικά» χτυπήματα πυροβολεί δύο με τρεις φορές τον οδηγό του οχήματος. Ο 32χρονος πέφτει ακαριαία νεκρός, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως χτυπήθηκε στο κεφάλι και στο λαιμό. Μέσα στο ίδιο όχημα βρίσκεται και μία γυναίκα, σύντροφος του θανόντος, η οποία δεν τραυματίστηκε.

Διαβάστε ακόμα: Βύρωνας: Νέα στοιχεία για τη μαφιόζικη εκτέλεση – Οι εκτελεστές παρακολουθούσαν μεθοδικά την οικογένεια του 32χρονου

Οι δράστες διέφυγαν με κατεύθυνση προς το κέντρο της Αθήνας. Το ζευγάρι φέρεται να περίμενε το γιο του, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, είτε κατέβηκε να πάρει σουβλάκια από παρακείμενη ψησταριά είτε περίμενε να τον παραλάβει, καθώς, κατά άλλες μαρτυρίες, έπαιζε στην πλατεία μαζί με τα παιδιά οικογενειακών φίλων.

Εκτέλεση στον Βύρωνα: Σε απόγνωση η οικογένεια του θύματος

«Κρατήστε κάποιος το παιδί, κρατήστε το» φώναζε η μητέρα του έχοντας βγει από το όχημα εκλιπαρώντας παράλληλα για βοήθεια. Η 37χρονη αλβανικής καταγωγής (με αρχικά ονόματος Κ.Μ.) δεν μπορούσε να συνέλθει από το σοκ, όταν μία οικογενειακή φίλη έσπευσε να απομακρύνει το μικρό γιο της. Λίγο αργότερα στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν ο παππούς και η γιαγιά του παιδιού. Ο μικρούλης φέρεται να φώναζε μέσα σε αναφιλητά «ο μπαμπάς μου, ο μπαμπάς μου». Η μητέρα του παιδιού, τραγική φιγούρα στο σκηνικό, δυσκολεύτηκε πολύ να δώσει μια καθαρή εικόνα στους αστυνομικούς για το τι συνέβη. Η 37χρονη βρισκόταν σε σοκ και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε στις Αρχές πως «ήταν το τζάμι του αυτοκινήτου λίγο ανοιχτό. Τον πυροβόλησαν μέσα από αυτό το άνοιγμα. Περιμέναμε το παιδί να έρθει και τότε είδα τη μηχανή να έρχεται. Τότε τον πυροβόλησαν».

Οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση

Η υπόθεση βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στα χέρια του Ανθρωποκτονιών της ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, στο σημείο της επίθεσης εντοπίστηκαν από τους άνδρες και τις γυναίκες της Ασφάλειας και της Σήμανσης τουλάχιστον δύο κάλυκες των εννέα χιλιοστών, οι οποίοι εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Είναι γεγονός, πάντως, πως ο 32χρονος δεν φαίνεται να είχε απασχολήσει τις ελληνικές αρχές, σε αντίθεση με τις αλβανικές. Φαίνεται πως βρισκόταν στη χώρα μας σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, ενώ «γέφυρα» παρουσίας του στην Ελλάδα φέρεται να είναι η οικογένεια της 37χρονης συντρόφου του.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής κλιμάκια της ΟΠΚΕ «χτένισαν» την Αττική προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη των εκτελεστών, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αντιστοίχως, από την Πυροσβεστική δεν υπήρξε αναφορά για καταστροφή οχήματος, μία συνήθης τακτική την οποία ακολουθούν εκτελεστές προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους. Διακινείται στις τάξεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. πως οι εκτελεστές ενδεχομένως να έχουν διαφύγει από τη χώρα, καθώς εκτιμούν πως η επίθεση ήταν καλά μελετημένη. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια επικοινωνίας με τις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας για ανταλλαγή πληροφοριών, αν και το σενάριο εμφάνισης των εκτελεστών στη γειτονική χώρα μοιάζει να είναι ισχνό. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας των πολλών καταστημάτων που βρίσκονται στην περιοχή και γίνεται προσπάθεια προκειμένου να διακρίνουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που θα βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d164qg2t663t)

Η συλλογή του υλικού θα συνεχιστεί μόλις ξεκαθαρίσει και η κατεύθυνση του οχήματος πριν και μετά το χτύπημα. Το όχημα στο οποίο επέβαιναν το θύμα και η σύντροφός του μεταφέρθηκε και αυτό στις εγκαταστάσεις της ΔΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ON time», μέσα σε αυτό βρέθηκε ένας σημαντικός αριθμός μικρών κυτίων, το περιεχόμενο των οποίων θα εξεταστεί. Σαφώς, οι Αρχές εκτιμούν πως η επίθεση αποτελεί εκτέλεση συμβολαίου θανάτου.

''Δεν μπορώ να συνέλθω από αυτά που είδα'' λέει αυτόπτης μάρτυρας

Το περιστατικό σημειώθηκε πρακτικά μπροστά σε δεκάδες κόσμο. Τουλάχιστον δύο ψητοπωλεία ήταν κατάμεστα, ενώ η παρακείμενη πλατεία ήταν γεμάτη παιδιά κι εφήβους που είτε έπαιζαν είτε κάθονταν στα παγκάκια. Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης έκανε προσπάθεια προκειμένου να βάλει τις σκέψεις του σε μια σειρά: «Δεν μπορώ να συνέλθω από αυτά που είδα. Οδηγούσα αρκετά μέτρα πίσω από τη μηχανή. Αυτοί φορούσαν κράνη. Ο πίσω (σ.σ.: συνεπιβάτης) κατέβηκε και πυροβόλησε δύο φορές» είπε στην «ON time» επιχειρηματίας από τα νότια προάστια που περνούσε από την περιοχή. «Τον “καθάρισαν” έτσι, σαν να μην ήταν τίποτα. Απ’ ό,τι έμαθα μετά, περίμεναν το παιδί τους να πάει να πάρει σουβλάκι. Η γυναίκα πρέπει να είναι καλά» είπε εμφανώς ταραγμένος.

Εχθρός του ''βασιλιά του τζόγου'' της Αλβανίας

Το θύμα της περασμένης Πέμπτης συνοδεύεται και από μια αιματηρή ιστορία, καθώς, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα, πρόκειται για ένα διαβόητο Αλβανό κακοποιό. Οι ίδιες πηγές κατονομάζουν τον 32χρονο ως Ροάν Μπραχίμι, το οποίο φέρεται να είναι ένα από τα ονόματα με το οποίο κινούνταν στον αλβανικό υπόκοσμο. Ο Μπραχίμι ήταν γνωστός και ως Σιντορέλ Πρέντι και, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, πρόκειται για τον ορκισμένο εχθρό του Έρβις Μαρτινάι. Ο Μαρτινάι υπήρξε ο απόλυτος κυρίαρχος στο χώρο του τζόγου και των τυχερών παιχνιδιών, ενώ η τύχη του αγνοείται από τον Αύγουστο του 2022. Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας παραδέχτηκε δημοσίως πως αν και υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για το πού βρίσκεται ο Μαρτινάι, δεν υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα που να τεκμηριώνουν την τύχη του. Αναφορικά με την περίπτωση του Μπραχίμι, στη γειτονική χώρα τονίζουν πως ο 32χρονος ενεπλάκη στη δολοφονία του ανιψιού του Μαρτινάι, Μπριλάντ. Κάποιοι τον συνέδεσαν με την απόπειρα δολοφονίας του Ίλι Μπραχίμ, ο οποίος φέρεται να ήταν το δεξί χέρι του Μαρτινάι.

Ωστόσο, σύμφωνα με συγγενή του Ροάν Μπραχίμι, ο Ίλι Μπραχίμ ήταν συγγενής και του εκλιπόντα. Συνολικά, από τα δύο προαναφερόμενα δολοφονικά χτυπήματα αναφέρεται πως έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα. Τα περιστατικά χρονολογούνται πίσω στο 2021 και σύμφωνα με συγκεκριμένες πηγές, αποτέλεσαν την αιτία της εξαφάνισης του Μαρτινάι, όπως και της μετανάστευσης του Ροάν Μπραχίμι στη χώρα μας. Ο 32χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν από τις αλβανικές αρχές για ληστείες, παράβαση του νόμου περί όπλων και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ενδεικτική της παραβατικής συμπεριφοράς του ήταν η επιδρομή σε μπαρ στη γειτονική χώρα, συνοδεία δύο συνεργατών του, οπλισμένων με Καλάσνικοφ, περιστατικό που χρονολογείται τον Νοέμβριο του 2021.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime