Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού ασκήθηκε σε βάρος του πατέρα του νεογνού που εντοπίστηκε νεκρό μέσα σε σακούλα, σε χωματερή στη Βραυρώνα.

Διαβάστε ακόμα: Θρίλερ στη Βραυρώνα: Σε χωματερή εντοπίστηκε το νεκρό βρέφος που φέρεται να σκότωσαν οι γονείς του

Η δίωξη στρέφεται και σε βάρος της μητέρας του νεογνού, από το Νεπάλ, η οποία νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Ο κατηγορούμενος, με καταγωγή από το Νεπάλ, παραπέμφθηκε σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία, για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη.

Αναμένεται και το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής για τις συνθήκες θανάτου του νεογνού. Η πρώτη ιατροδικαστική εκτίμηση, κατά πληροφορίες, αναφέρει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός το βρέφος να γεννήθηκε ζωντανό.

Βραυρώνα: Bίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο πατέρας του εμβρύου το αφήνει στα σκουπίδια

Σημειώνεται πως νωρίτερα, η ΕΡΤ παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τον άνδρα, μαυροφορεμένο, με ταχύ βήμα, να κατευθύνεται προς τον κάδο απορριμμάτων και να εναποθέτει τη σακούλα με το βρέφος στα σκουπίδια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d16nmponhiop)

Η γυναίκα υπήκοος Νεπάλ φέρεται να γέννησε σε ξενοδοχείο που διέμενε το ζευγάρι, ενώ χθες το βράδυ μεταφέρθηκε με αιμορραγία σε μαιευτήριο. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν αν είχε γεννήσει η είχε αποβάλει. Ο σύζυγός της μετά την αποκάλυψη του φρικτού αυτού γεγονότος φέρεται να δήλωσε στις Αρχές ότι δεν γνώριζε πως η γυναίκα εγκυμονούσε.

Η ομολογία του πατέρα

Η Αστυνομία σε έρευνα που έκανε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου διαπίστωσε πως υπήρχαν παντού αίματα στον χώρο. Ο πατέρας του βρέφους, παρότι αρχικά αρνούνταν τα πάντα, ομολόγησε τελικά ότι εκείνος πέταξε το έμβρυο στα σκουπίδια, υποστηρίζοντας ότι γεννήθηκε νεκρό, ωστόσο, αναμένεται η νεκροψία-νεκροτομή, που θα ρίξει «φως». Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα ηλικίας 30 ετών, ήταν εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο και έμεναν μέσα σε αυτό. Όλοι αναφέρουν ότι ήταν άνθρωποι ήπιων τόνων.  

Σοκαρισμένοι οι αυτόπτες μάρτυρες

Η εικόνα του νεκρού εμβρύου σόκαρε τους παραβρισκόμενους στον χώρο μεταφόρτωσης σκουπιδιών, όπου εντοπίστηκε νεκρό το βρέφος, με τον αντιδήμαρχο Μαρκόπουλου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας να ξεσπά σε κλάματα. Ο Γιάννης Αΐδινιώτης, αντιδημαρχος καθαριότητας Μαρκοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έκανα προσπάθεια να κάνω παιδί και βλέπω ένα παιδάκι ήταν σκοτωμένο».