Άφαντα εξακολουθούν να παραμένουν τα πέντε παιδιά που εξαφανίστηκαν από το νοσοκομείο του Ρίου όπου είχαν μεταφερθεί με εισαγγελική εντολή και με βάση την οποία είχε αφαιρεθεί η επιμέλειά τους από τους γονείς τους.

Τα παιδιά είχαν μεταφερθεί στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου για να φιλοξενηθούν προσωρινά και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη δομή φιλοξενίας.

Σημειώνεται πως τα παιδιά διέμεναν σε ισόγεια κατοικία στην Πάτρα κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ παράλληλα ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Ωστόσο, τα παιδιά ξέφυγαν από την προσοχή των εθελοντών και το «έσκασαν» από το νοσοκομείο, με τις Αρχές να κάνουν έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d17m7a1m20yh)
Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ μίλησε για το συμβάν στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!». «Τα 5 αδέλφια μπήκαν στην παιδιατρική κλινική στις 29/4 με εισαγγελική εντολή. Οι εξετάσεις που έκαναν τα παιδιά παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση. Ταυτόχρονα, ενώ στην μητέρα τους είχε απαγορευθεί η είσοδος, συνέχεια προσπαθούσε να πάει στο νοσοκομείο με τους συναδέλφους να την διώχνουν. Τα νοσοκομεία είναι προνοιακές μονάδες. Στα παιδιατρικά νοσοκομεία σήμερα υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις παιδιών είναι εύκολα να τα φυλάξεις;» ανέφερε χαρακτηριστικά.