Ενδεικτικό για την επίδραση των μουσικών ειδώλων στις νέες γενιές υπήρξε ένα περιστατικό αστυνομικού ελέγχου το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην Κηφισιά. Εκεί, σε κεντρικό σημείο, ο τράπερ με το προσωνύμιο Kidd έδωσε ρεσιτάλ αμφιλεγόμενης συμπεριφοράς, προκαλώντας άνευ λόγου αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή.

Ο 20χρονος εντέλει συνελήφθη για το αδίκημα της απείθειας και αναμένεται να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d17c83kihaah)


Το χρονικό της σύλληψης του τράπερ Kidd

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου γύρω στις 9 σε κεντρικό σημείο της Κηφισιάς. Ο νεαρός τράπερ, ο οποίος είχε προταθεί για υποψήφιος καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης για το 2023 στα μουσικά βραβεία MAD Video Music Awards, περιβαλλόταν από αρκετά παιδιά μικρής ηλικίας και συναναστρεφόταν με αυτά. Κλιμάκιο της Άμεσης Δράσης, προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση, ζήτησε από τον νεαρό τράπερ να προβεί σε έλεγχο ταυτοποίησης και σε ό,τι άλλο προβλεπόταν.

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο νεαρός δεν έδειξε καμία ιδιαίτερη διάθεση να συνεργαστεί. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ανέβασε τον τόνο της φωνής του, ενώ δεκάδες παιδιά μαζεύτηκαν γύρω από τους αστυνομικούς και τον ίδιο, σηκώνοντας τις κάμερες των κινητών τους. Όπως αποτυπώνεται και σε αρκετά βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, ο αστυνομικός με απόλυτη ψυχραιμία και με ευγένεια, απ’ ό,τι φαίνεται, προσπάθησε να πείσει τον 20χρονο να τελειώσουν με τον έλεγχο.

Ο Kidd, όμως, φαίνεται πως αρνήθηκε βάζοντας τις φωνές. Έτσι, οι αστυνομικοί τον κάλεσαν για να του περάσουν χειροπέδες.

Σε εκείνο το σημείο ο νεαρός άρχισε να φωνάζει προς το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί: «Έλα, δείτε πόσο μάγκες είναι, ρε, δείτε, είναι μάγκας, τα παιδιά του χαίρονται, τα παιδιά του».

"Free Kidd"

Εκείνη τη στιγμή δεκάδες νεαρά παιδιά άρχισαν να φωνάζουν και να αποδοκιμάζουν τους αστυνομικούς, σύμφωνα με τις προτροπές του νεαρού καλλιτέχνη: «Φωνάξτε, ρε, φωνάξτε, έτσι, έτσι!».

Οι παρευρισκόμενοι σ’ εκείνο το σημείο άρχισαν να φωνάζουν «free Kidd» (σ.σ. ελευθερώστε τον Kidd), ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος φώναζε πως «πήγαινα για καφέ και έβγαλα φωτογραφία με φαν, γι’ αυτό με πάνε στο τμήμα».

Έπειτα ακολούθησε… πομπή μέχρι το Α.Τ. Κηφισιάς, με τους νεαρούς να φωνάζουν «υπομονή» και τους αστυνομικούς να ολοκληρώνουν τον έλεγχο και να προχωρούν στον σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος του τράπερ για απείθεια.