Φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώσουν τις φωνές, δείχνοντας αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης. Φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας συγκεντρώνονται έξω από τα Προπύλαια στο κέντρο της Αθήνας, ενώ κινητοποίηση υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη, με σκηνές στο Λευκό Πύργο να δείχνουν ότι η διαμαρτυρία θα είναι ολονύκτια.

Οι φοιτητές άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα Προπύλαια λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ και σκοπεύουν να παραμείνουν εκεί μέχρι το πρωί της Τρίτης.


foitites-palaistini__1_
foitites-palaistini__12_
foitites-palaistini__13_
foitites-palaistini__14_
foitites-palaistini__15_


Νωρίτερα μέλη του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, φώναξαν συνθήματα και άπλωσαν πανό αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

foitites-palaistini__10_
foitites-palaistini__11_



Θεσσαλονίκη: Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές έστησαν σκηνές μπροστά στον Λευκό Πύργο

Σκηνές μπροστά από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης έστησαν το απόγευμα της Δευτέρας μέλη φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν ολονύχτια διαμαρτυρία ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό εν μέσω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Κρατώντας πανό και σημαίες της Παλαιστινης οι φοιτητές και οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον παλαιστινιακό λαό.

"Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Παρακολουθούμε εδώ και μήνες τη γενοκτονία που συντελείται από το κράτος - δολοφόνο, Ισραήλ, στην Παλαιστίνη. Παρακολουθούμε τις εικόνες με τα νεκρά παιδιά και τις μανάδες να κλαίνε τα παιδιά τους. Είναι εικόνες φρίκης και οργής και για αυτό το λόγω βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να δείξουμε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας και να βροντοφωνάξουμε να σταματήσει η χώρα μας να εμπλέκεται στη σφαγή αυτού του λαού», δήλωσε η Χριστίνα Σταμούλη, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

foitites-palaistini__2_
foitites-palaistini__3_
foitites-palaistini__4_
foitites-palaistini__5_
foitites-palaistini__6_
foitites-palaistini__8_
foitites-palaistini__9_