«Πρωταθλητές» του πορνό αναδεικνύονται οι Έλληνες, με κάθε πόλη να έχει τις δικές της προτιμήσεις.
Οι άνδρες φαίνεται να παρακολουθούν περισσότερο πορνό από ό,τι οι γυναίκες, αφού οι πρώτοι αγγίζουν το 63,5%, ενώ οι δεύτερες ακολουθούν με 36,46%. Αυτό φαίνεται πως οφείλεται όχι μόνο σε κοινωνικούς παράγοντες αλλά και σε πολιτισμικούς, ψυχολογικούς ή ακόμα περισσότερο βιολογικούς, καθώς σε βάθος χρόνου υπήρξε μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή της ανδρικής σεξουαλικότητας σε σχέση με τη γυναικεία.


"Πρωταθλητές" στο διαδικτυακό πορνό οι Έλληνες μεσήλικες

Η έρευνα της Google αποδεικνύει ότι οι άνδρες στην ηλικιακή ομάδα από 45 έως 54 ετών βλέπουν περισσότερο πορνό. Οι λόγοι είναι πολλοί, όπως η πρόοδος της τεχνολογίας που έχει κάνει την πορνογραφία πιο προσιτή από ποτέ. Τα άτομα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στη διαδικτυακή πορνογραφία σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές. Επίσης, μπορεί να βιώνουν αλλαγές στη ζωή τους, όπως άδειο σπίτι, συνταξιοδότηση ή διαζύγιο.

Παράλληλα, οι άνδρες αυτών των ηλικιών αντιμετωπίζουν συχνά στρες και οι ταινίες αυτές βοηθούν πολλούς από αυτούς να αποσυμπιέζονται.

Ένας άλλος παράγοντας είναι ο πειραματισμός και η εξερεύνηση νέων σεξουαλικών εμπειριών ή φαντασιώσεων και, τέλος, η απενοχοποίηση. Δηλαδή οι άνδρες από 45 έως 54 ετών μπορεί να αισθάνονται λιγότερη ντροπή που βλέπουν πορνό σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.

Κάθε πόλη να έχει τις δικές της προτιμήσεις

Η συγκεκριμένη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό ελληνικής πορνογραφικής ιστοσελίδας, δίνει επίσης πικάντικα στοιχεία για το τι είδους ταινίες πορνό προτιμούν να βλέπουν οι κάτοικοι των μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων, ενώ από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός χρηστών βρίσκεται στην Αθήνα (665.181 χρήστες).

Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό (420.497) ανήκει σε αυτούς που προτίμησαν να μη δηλώσουν την πόλη τους. Τρίτη έρχεται η Θεσσαλονίκη με 221.881 χρήστες, τέταρτος ο Πειραιάς και στην πέμπτη θέση βρίσκονται οι Αχαρνές. Στο μερίδιο των χρηστών ανά πόλη πέρα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά ακολουθεί η Πάτρα με 3,8%.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή