Προκαλούν δύο από τα τέσσερα προφυλακισμένα μέλη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές, στην Πάτρα, στέλνοτας τις... ''καλημέρες'' τους μέσα από τις φυλακές Αυλώνας.

Η «Πελοπόννησος» δημοσιεύει φωτογραφικό ντοκουμέντο μέσα από τις φυλακές, όπου μεταφέρθηκαν μετά τις απολογίες τους και την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή Πατρών για προσωρινή κράτησή τους.

fulakes-avlona-patrinoi

Στο εν λόγω στιγμιότυπο, οι δυο Πατρινοί φωτογραφίζονται χαμογελαστοί βγάζοντας σέλφι σε διάδρομο που βρίσκεται έξω από κελιά, μαζί με ακόμα δύο συγκρατούμενούς τους «καλημερίζοντας» τους διαδικτυακούς φίλους τους! H φωτογραφία αναρτήθηκε στο προσωπικό προφίλ που διατηρεί στο instagram, ένας εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος είναι αυτός που φαίνεται να κρατά το κινητό τηλέφωνο και βγάζει τη selfie. Δεξιά πίσω του βρίσκεται ο άλλος κατηγορούμενος, ο οποίος προ τριμήνου είχε αποφυλακιστεί κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος, ενώ εκκρεμεί η δίκη για υπόθεση ληστείας με μαχαίρι σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, στην Πάτρα. Πίσω διακρίνονται τα δύο άλλα άτομα, που σχηματίζουν με τα χέρια τους γροθιές.

Στη λεζάντα της ανάρτησης αναγράφεται «Καλημέρες από Αυλώνα» και η λεζάντα συνοδεύεται από ένα εμότζι ( emoji) «διαβολάκι».

Το σχετικό story δημοσιεύθηκε το πρωί της Τρίτης 14/05/2024 και σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», προκάλεσε πολλά ερωτήματα, με κυρίαρχο το πώς βρέθηκε στην κατοχή τους κινητό τηλέφωνο, αλλά και το πως έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κατ’ επέκταση επαφή με τον «έξω» κόσμο.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς και οι υπεύθυνοι των φυλακών καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τις «ανέσεις» των κρατουμένων.