Έσπασε τη σιωπή της η 70χρονη συνοδός του σχολικού λεωφορείου, η οποία κατηγορείται ότι ξέχασε το 4,5 ετών αγοράκι μέσα στο όχημα, για παραπάνω από έξι ώρες, στην Κηφισιά.

Η 70χρονη όπως και ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου κατηγορούνται για έκθεση σε κίνδυνο σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Η Αστυνομία αναζητούσε τους δύο κατηγορούμενους έως χθες το βράδυ, όταν έληξε το Αυτόφωρο, χωρίς αποτέλεσμα.

Η γυναίκα μιλώντας στο Star για όσα συνέβησαν. «Αυτό είχε μανία να κάθεται στο τελευταίο κάθισμα. Το έβαζα δίπλα μου, γιατί το έβλεπα ότι το έπαιρνε ο ύπνος. Δεν ήθελε και λέω: "Άσ' το τώρα, μην το πικραίνω συνέχεια". Και πήγε εκεί και ξάπλωσε στη θέση και δεν φαινόταν. Κατέβηκαν ορισμένα, υπολόγισα ότι είχε κατέβει κι αυτό», ισχυρίζεται η συνοδός του σχολικού λεωφορείου.

Ούτε όμως ο οδηγός κατάλαβε πως το παιδάκι είχε μείνει μέσα στο λεωφορείο. Συνέχισε την πορεία του και πάρκαρε το λεωφορείο σε αφύλακτο υπαίθριο πάρκινγκ στην Κάτω Κηφισιά. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρία οικογενειακού φίλου, το παιδάκι κατέβηκε από το λεωφορείο, βγήκε στον δρόμο και βλέποντας το περιβάλλον που δεν ήταν οικείο σ' αυτό, τρομοκρατημένο επέστρεψε μέσα στο λεωφορείο.

«Εκείνο δέθηκε με τη ζώνη ξανά, δεν ήταν δεμένο από την αρχή και διάβαζε μέχρι να το βρουν. Δόξα τω Θεώ, δεν είχαμε μια πολύ ζεστή ημέρα, το παιδί με κλειστό αυτοκίνητο να σκάσει, η πόρτα ήταν ανοιχτή, με αποτέλεσμα κάποιος να ανοίξει, κάτι, να το απαγάγουν το παιδί. Θα μπορούσαν να 'χαν γίνει πάρα πολλά», τονίζει ο Γιώργος Κουντουμάδης, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων του Νηπιαγωγείου. «Κανένας δεν θα ήθελε να ξεχαστεί κανένα παιδάκι, όσο χρονών και να είναι», λέει στο Star μητέρα μαθητή του νηπιαγωγείου.

Ο πατέρας του παιδιού, που έχει ήδη κινηθεί νομικά, δήλωσε τα εξής:

«Πίσω από αυτή τη θλιβερή ιστορία, που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και, παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του. Κατά τα άλλα, θεωρώ πως οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά».

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή για άμεση διερεύνηση τυχόν ευθυνών, προκειμένου να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για την καταγγελία της σύμβασης με τον ανάδοχο.

"Αναλαμβάνουμε την ευθύνη" - Τι λέει η εταιρεία για το παιδί που ξέχασαν σε σχολικό

Εν τω μεταξύ, την ευθύνη που της αναλογεί δήλωσε σε ανακοίνωσή της πως θα αναλάβει η εταιρεία στην οποία ανήκει το σχολικό λεωφορείο. Στη σχετική ανακοίνωση δηλώνουν βαθιά λυπημένοι για το γεγονός και κατανόηση για την αναστάτωση που προκλήθηκε στην οικογένεια του παιδιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Προς τους γονείς του μαθητή, το σχολείο και την Περιφέρεια

Σχετικά με το πολύ δυσάρεστο περιστατικό που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2024 στο λεωφορείο της εταιρείας μας.

Δηλώνουμε σοκαρισμένοι και βαθιά λυπημένοι με το γεγονός και κατανοούμε απόλυτα τους φόβους, το άγχος και την αναστάτωση που προκλήθηκε σε αυτή την οικογένεια και όσο μικρή σημασία κι αν έχει, θα θέλαμε να ζητήσουμε ένα τεράστιο συγγνώμη από εκείνους.

Δραστηριοποιούμαστε περισσότερα από 40 χρόνια στον κλάδο, απασχολούμε 100 άτομα προσωπικό και έχουμε αναλάβει την ασφαλή μεταφορά χιλιάδων μαθητών όλα αυτά τα χρόνια χωρίς ουδέποτε να έχει συμβεί ανάλογο περιστατικό. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί ως εταιρεία, διότι τοποθετήσαμε σε αυτές τις θέσεις δύο πλήρως ακατάλληλους ανθρώπους, όπως αποδείχθηκε, οι οποίοι δεν θα μπορούσαμε ποτέ να προβλέψουμε επ' ουδενί ότι θα φερθούν με τόση αμέλεια.

Ειλικρινέστατα θέλουμε να υποστούμε τις κυρώσεις που μας αναλογούν, νομικές, οικονομικές και κάθε άλλου είδους αν κριθεί αναγκαίο, διότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.
Είμαστε ανακουφισμένοι για το πιο σημαντικό όλων, ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πάντες ότι μοναδικό μας μέλημα από τούδε και στο εξής θα είναι να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά κάτι ανάλογο».