Μετά τη λήξη του αυτοφώρου, οπότε δεν υπήρχε κίνδυνος σύλληψης, εμφανίστηκε χθες η 70χρονη συνοδός του σχολικού λεωφορείου μέσα στο οποίο παρέμεινε ξεχασμένο επί 6 ώρες ένα 5χρονο αγόρι στην Κηφισιά.
Μάλιστα, έδωσε τη δική της εκδοχή, προσπαθώντας να εξηγήσει πώς και γιατί ένα ανήλικο παιδί ξεχάστηκε το πρωί της Δευτέρας μέσα στο σχολικό όχημα, την ώρα που σε αυτό είχαν επιβιβαστεί συνολικά μόλις 5 μαθητές.

Διαβάστε ακόμα: Κηφισιά: "Είχε μανία να κάθεται στο τελευταίο κάθισμα, υπολόγισα ότι είχε κατέβει" - Τι ισχυρίστηκε η συνοδός του σχολικού λεωφορείου

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1adh1gres7t)


Κηφισιά: Η ψυχραιμία έσωσε τον πιτσιρικά που ξέχασαν σε σχολικό λεωφορείο

Το θέμα, που προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, θύελλα αντιδράσεων, αλλά και την παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής, που μισθώνει τα συγκεκριμένα λεωφορεία, παρέμεινε χθες στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, καθώς το αγοράκι σώθηκε από τα χειρότερα μόνο και μόνο χάρη στην εξυπνάδα και την αξιοθαύμαστη ψυχραιμία που επέδειξε.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας του 5χρονου στους αστυνομικούς, ο ανήλικος μαθητής του 2ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς «κοιμόταν και, μόλις ξύπνησε, είδε πως ήταν μόνος του. Προσπάθησε να βγει από το λεωφορείο, άνοιξε την πόρτα, αλλά είδε πως βρισκόταν σε μέρος που δεν του θύμιζε τίποτε και επέστρεψε μέσα στο σχολικό, όπου άνοιξε τα βιβλία του για να περάσει την ώρα του. Παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του και δοξάζουμε τον Θεό γι’ αυτό».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1adlnvc2fmx)

«Κατέβηκαν ορισμένα, υπολόγισα ότι είχε κατέβει κι αυτό»

Τόσο ο οδηγός όσο και η 70χρονη συνοδός του λεωφορείου εξαφανίστηκαν μόλις έγινε γνωστή η είδηση της εγκατάλειψης του μικρού μαθητή στο όχημα, προκειμένου να γλιτώσουν το αυτόφωρο, που έληξε το βράδυ της Τρίτης. Και οι δύο κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Χθες, η ηλικιωμένη γυναίκα, μιλώντας στο Star, ισχυρίστηκε ότι ο μικρός Βασίλης «είχε μανία να κάθεται στο τελευταίο κάθισμα. Το έβαζα δίπλα μου, γιατί το έβλεπα ότι το έπαιρνε ο ύπνος. Δεν ήθελε και λέω: “Άσ’ το τώρα, μην το πικραίνω συνέχεια” και ξάπλωσε στη θέση και δεν φαινόταν. Κατέβηκαν ορισμένα, υπολόγισα ότι είχε κατέβει κι αυτό».

Το κοιμισμένο παιδάκι δεν το αντιλήφθηκε ούτε ο οδηγός, ο οποίος μετά την αποβίβαση των μαθητών συνέχισε την πορεία του και πάρκαρε το λεωφορείο σε αφύλακτο υπαίθριο πάρκινγκ στην Κάτω Κηφισιά.


Ο Χαρδαλιάς καταγγέλλει τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία του σχολικού 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του Νηπιαγωγείου Γιώργο Κουντουμάδη, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πολύ άσχημη εξέλιξη: «Δόξα τω Θεώ, δεν είχαμε μια πολύ ζεστή ημέρα, το παιδί με κλειστό αυτοκίνητο να σκάσει, η πόρτα ήταν ανοιχτή, με αποτέλεσμα κάποιος να ανοίξει, κάτι, να το απαγάγουν το παιδί. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει πάρα πολλά».

Ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εντολή για άμεση διερεύνηση τυχόν ευθυνών και για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των προβλεπόμενων κυρώσεων προς πάσα κατεύθυνση, ενώ αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για την καταγγελία της σύμβασης με τον ανάδοχο. Η Περιφέρεια Αττικής μεταφέρει καθημερινά σχεδόν 30.000 μαθητές με 1.700 δρομολόγια κατόπιν ανάθεσης σε αναδόχους.