Αύριο, Παρασκευή, το πρωί θα δικαζόταν ο 50χρονος άνδρας με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της 40χρονης συντρόφου του, η οποία νωρίτερα σήμερα το πρωί βρέθηκε δολοφονημένη σε κεντρικό δρόμο του Μενιδίου.

Μόλις ένα 24ωρο πριν την δίκη, ο 50χρονος εν διαστάσει σύντροφος της άτυχης γυναίκας προφανώς προσπάθησε να την… λογικέψει, εκτιμούν οι αστυνομικοί στήνοντας της καρτέρι στην οδό Πάρνηθος. Ο δράστης, ο οποίος αναζητείται καθώς έχει εξαφανιστεί, την μαχαίρωσε στην κοιλιά και εξαφανίστηκε. Η 40χρονη από την Αλβανία ξεψύχησε με το μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά της.

Διαβάστε ακόμα: Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ανθρωποκυνηγητό για τον 50χρονο πρώην σύζυγο - Είχε καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία η 40χρονη

Το όπλο του εγκλήματος, το μαχαίρι, βρέθηκε καρφωμένο στην κοιλιά του θύματος και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για αναλύσεις γενετικού υλικού και αποτυπώματα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1auutjtsa75)

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ο Γολγοθάς που ζούσε η 40χρονη

Η γυναίκα, επί χρόνια ζούσε έναν Γολγοθά. Τελευταίο επεισόδιο πριν την τραγική κατάληξη ήταν αυτό στις 7 Μαΐου, όταν θύτης και θύμα μεταφέρθηκε στο 1ο αστυνομικό τμήμα Αχαρνών και συγκεκριμένα στο γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής βίας.

Εκεί, η γυναίκα, υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.3500/06 «Περί Ενδοοικογενειακής Βίας» σε συνδυασμό με τα άρθρα 308 Π.Κ. «Απλή Σωματική Βλάβη» και 333 Π.Κ. «Απειλή» και άρθρου 361 Π.Κ. «Εξύβριση». Ο δράστης, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος αφού ορίστηκε δικάσιμος για αύριο, Παρασκευή, 17 Μαΐου.

Στην 40χρονη γυναίκα, δόθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση ενώ ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης της εφαρμογής «panic button», αλλά και τη μεταφορά της σε «ασφαλές σπίτι» μέχρι να τελειώσει η περιπέτεια της. Κάτι που όμως η ίδια αρνήθηκε, καθώς θεώρησε πως δεν υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της.

Μάλιστα, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος στο γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής βίας την κάλεσε δυο μέρες μετά το συμβάν και η γυναίκα του απάντησε ότι είναι εντάξει.

Όπως προέκυψε από τα αστυνομικά αρχεία, δύο ακόμα φορές, το 2013 και το 2022, η 40χρονη σήμερα γυναίκα είχε υποβάλει έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία, κατά τις οποίες είχε αναζητηθεί και συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1auqs8ho0op)

Η 6η γυναικοκτονία στην Ελλάδα το 2024

Η 6η γυναικοκτονία στην Ελλάδα, για το 2024 συγκλονίζει, αφού ακολούθησε το πρωτόκολλο για μια ακόμη φορά, την τρίτη κατά σειρά, χωρίς όμως να βλέπει αποτέλεσμα στις εκκλήσεις της προς το κράτος. Ο 50χρονος της έστησε καρτέρι και την οδήγησε στο θάνατο, αφού προφανώς η γυναίκα ήταν ανένδοτη και δεν έκανε πίσω στην έκκληση που είχε υποβάλλει εναντίον του.