Αντιμέτωποι με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες βρίσκονται οκτώ στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ και της ΕΕΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) της περιόδου 2017-2018.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίπτωση για τα κακουργήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος τους αφορούν τη μη πλήρης εκτέλεση σύμβασης συντήρησης τρένων για ποσά ύψους 5,5 εκατ.ευρώ.

Επιπλέον αφορούν τη μη είσπραξη μισθωμάτων ακινήτων συνολικού ποσού 2,5 εκατ.ευρώ. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με παραγγελία της Οικονομικής Εισαγγελίας, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης. Συγκεκριμένα τα στελέχη και των τριών εταιρειών διώκονται για τη μη εκτέλεση του έργου συντήρησης των τρένων για 5,5 εκατομμύρια ευρώ που είχαν καταβληθεί. Για το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης που αφορά τα μισθώματα διώκονται οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ.

Κατά την κατηγορία τα στελέχη των δύο εταιρειών με συνεχείς παρατάσεις στην έναρξη μίσθωσης ακινήτων, δεν φρόντισαν ώστε να εισπραχθούν τα μισθώματα με αποτέλεσμα να χαθούν 2,5 εκατ. ευρώ. Από τους οκτώ κατηγορούμενους, οι έξι διώκονται για απιστία και οι δύο για ηθική αυτουργία στην απιστία. Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε σε ανακριτή.