Το «panic button» πρόκειται να αποτελέσει όπλο κατά των φαινομένων bulling και επεισοδίων βίας ανηλίκων.

Με τη συνεχή αύξηση των άγριων περιστατικών βίας ανηλίκων να αυξάνονται διαρκώς, η επέκταση της εφαρμογής του panic button και για τους εφήβους θα αποτελέσει ένα ακόμη όπλο, στην προσπάθεια να μπει ανάχωμα στη νεανική παραβατικότητα.

Η εφαρμογή θα εγκαθίσταται στο κινητό των εφήβων, οι οποίοι θα μπορούν να εκπέμπουν σήμα κινδύνου όταν κινδυνεύουν. Η αστυνομία θα λαμβάνει το στίγμα της τοποθεσίας του παιδιού και θα μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα.

Μητσοτάκης για Panic Button: Θα μπορεί με γεωεντοπισμό να ενημερώνει ένα νέο παιδί άμεσα την Αστυνομία 


Την επέκταση του μέτρου που χρησιμοποιείται ήδη για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυξήσαμε την αστυνόμευση και θα δημιουργήσουμε σύντομα και ένα panic button για εφήβους, που θα μπορεί με γεωεντοπισμό να ενημερώνει ένα νέο παιδί άμεσα την Αστυνομία, αν αισθάνεται ότι δέχεται οποιαδήποτε απειλή. Γιατί αυτό αφορά τα φαινόμενα bullying και βίας εκτός σχολείου».

Υπάρχουν και εκείνοι, ωστόσο, που εκφράζουν επιφυλάξεις. «Θεωρώ ότι πολύ σημαντικό να υπάρχει κάτι τέτοιο το βασικό όμως είναι να μπορούν τα παιδιά να το κάνουν εκείνη την ώρα σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση γιατί δεν ξέρεις αν θα τους πάρουν το κινητό θα τους το πετάξουν».