Δεύτερο «κεφάλαιο» για τη φρίκη του Κολωνού, με θύμα τη 12χρονη, φαίνεται να ανοίγει το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για συνολικά δεκαοκτώ άντρες, στην πλειονότητά τους αλλοδαποί, οι οποίοι, σύμφωνα με πρόταση 78 σελίδων που κατέθεσε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χρήστος Ντζούρας, θα πρέπει να δικαστούν για τα κακουργήματα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά περίσταση για πορνογραφία ανηλίκων.

Τον περασμένο Απρίλιο ολοκληρώθηκε η δίκη για τους είκοσι πρώτους καταδικασθέντες. Τότε, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είχε επιβάλει ισόβια στον 55χρονο Ηλία Μίχο για το βιασμό της ανήλικης κι επιπλέον κάθειρξη 27 ετών για άλλα αδικήματα, μεταξύ αυτών και για μαστροπεία. Μάλιστα, ο 55χρονος, όπως κι ένας ακόμη συγκατηγορούμενός του, ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», ήταν οι μόνοι που οδηγήθηκαν, βάσει της απόφασης, στη φυλακή προκειμένου να εκτίσουν τις ποινές τους.

Αντίθετα, δεκαεπτά εκ των κατηγορουμένων, που είχαν καταδικαστεί ως «πελάτες» της ανήλικης ή ως κάτοχοι πορνογραφικού υλικού του παιδιού, αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού το δικαστήριο τους χορήγησε αναστολή μέχρι την έφεση.

Με την απόφαση αυτή εκτός φυλακής είχε βρεθεί και η μητέρα της ανήλικης. Ωστόσο, έχει ασκηθεί έφεση από την Εισαγγελία Εφετών κατά το σκέλος της απόφασης που την αθώωσε από το αδίκημα της μαστροπείας, γεγονός που σημαίνει ότι η 38χρονη θα δικαστεί εκ νέου για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Τώρα, στο εδώλιο θα κάτσουν ακόμη δεκαοκτώ άτομα για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού. Και σε αυτή τη δικογραφία ερευνάται ακόμη μία φορά ο ρόλος του Ηλία Μίχου, τον οποίο η 12χρονη μαθήτρια κατονομάζει ως τον άνθρωπο που την εξώθησε στην πορνεία και στον οποίο έδινε τα χρήματα που αποκόμιζε.

Όλα στον Μίχο

Η 12χρονη υποστηρίζει ότι τα χρήματα που της έδιναν οι κατηγορούμενοι με τους οποίους συνευρισκόταν -συνήθως 50 ευρώ για κάθε «ραντεβού»- πήγαιναν όλα στον 55χρονο κι εκείνη δεν κρατούσε τίποτα για τον εαυτό της. Ενδεικτικά, αναφέρεται σε δύο άντρες, πατέρα και γιο, τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι, όπως λέει, την κακοποίησαν. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο πατέρας σύχναζε στην πλατεία της γειτονιάς της μαζί με το σκυλί του και η ίδια, όπως και άλλα παιδιά της περιοχής, τον είχαν δει να επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα δημοσίως. «Πήγα και το είπα στον Μίχο και αυτός μου είπε: “Ωραία, τον βρήκαμε και αυτόν”» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανήλικη και προσθέτει: «Και μου λέει: “Πήγαινε πες του αν θέλει αυτό και αυτό...”». Το παιδί περιγράφει πώς συνευρέθηκε εντέλει με το συγκεκριμένο κατηγορούμενο αλλά και το γιο του, ξεχωριστά, έξι φορές!

Μεταξύ του νέου κύματος των κατηγορουμένων βρίσκεται κι ένας 82χρονος, ο οποίος μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην προσεγγίζει την ανήλικη και να μην έχει καμία συναναστροφή κι επικοινωνία μαζί της. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εισαγγελική πρόταση, ο 82χρονος κατηγορείται για γενετήσια πράξη με την ανήλικη. Η 12χρονη αναφέρει πως είχε σεξουαλική επαφή μαζί του μέσα στο διαμέρισμά του, κάτι το οποίο, ωστόσο, ο ηλικιωμένος αρνήθηκε κατά την απολογία του.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime