Πάτρα: Σε Τούρκο επενδυτή το σπίτι όπου έμεναν Πισπιρίγκου και Δασκαλάκης
Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου
Πρόκειται για το τριώροφο κτίριο της οδού Μπιζανίου 27 στο κέντρο της Πάτρας, στο οποίο γεννήθηκαν τα τρία κοριτσάκια του ζευγαριού
Στα χέρια ενός Τούρκου επενδυτή, ο οποίος ήθελε με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει χρυσή βίζα, βρίσκεται πλέον το σπίτι όπου μέχρι πριν από λίγα χρόνια ζούσε η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.
Το τριώροφο κτίριο της οδού Μπιζανίου 27 στο κέντρο της Πάτρας, στο οποίο γεννήθηκαν τα τρία κοριτσάκια του ζευγαριού, ανήκε στην 69χρονη σπιτονοικοκυρά της οικογένειας, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2020, λίγους μόλις μήνες προτού αφήσει την τελευταία της πνοή μέσα στο ίδιο σπίτι η μόλις έξι μηνών Ίριδα. Οι κληρονόμοι της Ευγενίας Κούτρα, όταν το κτίριο αποσφραγίστηκε το 2022, αποφάσισαν να το πουλήσουν, ζητώντας 300.000 ευρώ. Ο επενδυτής από την Τουρκία κατάφερε τελικά με 250.000 ευρώ να αγοράσει όλο το ακίνητο: το ισόγειο όπου έμενε η οικογένεια Δασκαλάκη και άλλους δύο ορόφους, σε έναν από τους οποίους έμενε και η σπιτονοικοκυρά τους. Σύμφωνα, πάντως, με όσα προβλέπουν οι όροι για την απόκτηση Golden Visa (άδεια διαμονής, η οποία χορηγείται σε υπηκόους τρίτων χωρών που αποκτούν ακίνητη περιουσία αξίας 250.000 ευρώ), το ποσό αυτό πρέπει να έχει καταβληθεί ολοσχερώς πριν από την κατάθεση του αιτήματος για τη χορήγηση της άδειας διαμονής επενδυτή.
Τα σημάδια της Μαλένας
Στο μεταξύ, συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας. Την Παρασκευή στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η παιδίατρος του «Αγλαΐα Κυριάκου» Μαρία Νικήτα, η οποία ήταν και η πρώτη που μπήκε στον θάλαμο όπου νοσηλευόταν η 3,5 ετών Μαλένα και βρήκε το κοριτσάκι νεκρό.
Στην κατάθεσή της η γιατρός ανέφερε ότι τα σημάδια που καταγράφηκαν μετά θάνατον στο πρόσωπο του παιδιού δεν υπήρχαν όσο ήταν εν ζωή. «Αυτά τα δύο σημάδια στην άκρη της μύτης που φαίνονται στις μεταθανάτιες φωτογραφίες θα τα έβλεπα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Στο μυαλό μας ήταν μια λευχαιμία που δεν σου δημιουργεί πρόβλημα. Ήταν ένα παιδί τέλειο, δεν είχε επηρεαστεί τίποτα. Αν έχει επηρεάσει κάτι, κάτι θα δεις, θα το δεις κίτρινο, θα κάνει εμετούς, κάτι θα σου πει ο γονιός. Είμαστε μέσα μαζί τους 24 ώρες το 24ωρο, δεν είμαστε σπίτια μας».
Στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή που η μητέρα της Μαλένας βγήκε αναστατωμένη στον διάδρομο αναζητώντας βοήθεια, ενώ, όπως ανέφερε, οι γονείς της Μαλένας δεν ρώτησαν από τι πέθανε το κοριτσάκι. «Θυμάμαι ότι κάποια στιγμή η μητέρα έβαλε τα χέρια στο κεφάλι. Έδειχνε ότι ήταν κάτι που δεν το περίμενε. Ενημερώνουμε πως πρέπει να γίνει νεκροψία-νεκροτομή. Θυμάμαι μία αντίδραση, δεν θέλανε, δεν κατάλαβα καλά. Δεν ρώτησαν από τι “έφυγε” το παιδί. Έπειτα από μία-δύο ώρες μάζεψαν τα πράγματά τους, ήρθαν και μας χαιρέτησαν και μας ευχαρίστησαν».
Εντολή για μήνυση στον Γρηγόρη Λέοντα
Στο μεταξύ, εντολή να καταθέσει μήνυση και αγωγή εις βάρος του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέοντα (φωτό), καθώς και να προχωρήσει σε καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο, έδωσε χθες η Ρούλα Πισπιρίγκου στον δικηγόρο της Αλέξη Κούγια για δήλωση του πρώτου σε τηλεοπτική εκπομπή γύρω από τον θάνατο της Μαλένας. «Προσπαθούσε αυτογελοιοποιούμενος και πάλι ιατροδικαστικά να πείσει ότι ένα κοριτσάκι, το οποίο έπασχε εκ γενετής από λευχαιμία, ήταν μια χαρά στην υγεία του, προκαλώντας την αντίδραση οικογενειών με παιδιά που πάσχουν από αυτή τη νόσο και ζουν μέσα στο δράμα της τραγωδίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ποινικολόγος και πρόσθεσε: «Σε δέκα εργάσιμες ημέρες επανέρχομαι στη δίκη Πισπιρίγκου και τότε κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον πάγκο του».