Συνελήφθη χθες, Κυριακή 19/05, στην Ελευσίνα, ένας 45χρονος δραπέτης από την Αλβανία, που αναζητείτο από το 2011.

*Διαβάστε εδώ: Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 50χρονος δολοφόνος - Παραμένει αμετανόητος

Σε βάρος του 45χρρονου, που είχε δραπετεύσει από τις φυλακές του Μαλανδρίνου, εκκρεμούσαν και διωκτικά έγγραφα για εγκληματική δραστηριότητα, την οποία είχε αναπτύξει με ομοεθνείς του, όντας δραπέτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 45χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ύστερα από επιχείρηση που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν διερεύνησης και αξιολόγησης πληροφοριών.


Πώς ταυτοποιήθηκε ο δραπέτης

Ο 45χρονος είχε στην κατοχή του νομιμοποιητικά έγγραφα με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας από τα στοιχεία των διωκτικών τίτλων, όμως από τη δακτυλοσκοπική σήμανση εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για τον αναζητούμενο δραπέτη.

Η εξέταση της γνησιότητας των νομιμοποιητικών εγγράφων είναι σε εξέλιξη, καθώς αναμένεται η απάντηση των αρχών της χώρας καταγωγής του.

Σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις με ποινή κάθειρξης 14 ετών και τρία εντάλματα σύλληψης για ένταξή του σε εγκληματική οργάνωση με ομοεθνείς του, οι οποίοι προέβαιναν σε ληστείες, διακεκριμένες κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής και σε μία περίπτωση σε απόπειρα ανθρωποκτονίας στο πλαίσιο τελεσθείσας ληστείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στους αρμόδιους Εισαγγελείς.