Εντοπίστηκε σταφυλόκοκκος στα σχολικά γεύματα, τα οποία προκάλεσαν την τροφική δηλητηρίαση σε τουλάχιστον 60 μαθητές δημοτικών σχολείων στη Λαμία, ενώ μερικοί οδηγήθηκαν και στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στα δείγματα από τη Λαμία που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία απομονώθηκε σταφυλόκοκκος που παράγει τοξίνη.

Το βακτήριο βρέθηκε σε δέκα δείγματα φαγητού, συνεπώς η έξαρση κρουσμάτων οφείλεται σε τοξίνη του παράγει ο σταφυλόκοκκος. Η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση συνεχίζεται.

Η μόλυνση προέρχεται συνήθως λόγω των ανθυγιεινών τρόπων χειρισμού των τροφίμων καθώς κάποιος υπάλληλος είχε τον ιό και έπιασε το φαγητό με γυμνά χέρια.

Ο σταφυλόκοκκος είναι ένα βακτήριο ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και δεν καταστρέφεται εύκολα με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος.

Μάλιστα πολλαπλασιάζεται γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου ενώ τα συμπτώματα που προκαλεί είναι έντονος πόνος στην κοιλιά, εμετός, ναυτία και διάρροια.


Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο που έτοιμαζε τα σχολικά γεύματα

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (19.05) τυλίχθηκε στις φλόγες το εργοστάσιο που παρασκεύασε τα σχολικά γεύματα στην Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας.

Παρά την τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με συνολικά 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο και 40 πυροσβέστες, αλλά και υδροφόρες του Δήμου Λαμιέων, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρισκόντουσαν στον περιβάλλοντα χώρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr δεν υπήρχαν εργαζόμενοι εκείνη την ώρα στην επιχείρηση και δεν κινδύνευσε άνθρωπος.

lamia_1
lamia_2
lamia3
lamia4

LamiaReport.gr: Πυρκαγιά καίει ολοσχερώς εργοστάσιο στη Βιπε Λαμίας

Λαμία : Φωτιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Γιαννιτσης στην ΒΙΠΕ Λαμιας

Εισαγγελική παρέμβαση για τη φωτιά στο εργοστάσιο - Εμπλέκεται στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης μαθητών


Παράλληλα, παραγγελία να διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς που κατέστρεψε το εργοστάσιο εταιρείας στη Λαμία απέστειλε σήμερα (20.05) προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Το εργοστάσιο εμπλέκεται στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης μαθητών στη Λαμία, που είχε ως αποτέλεσμα ορισμένοι εξ αυτών να διακομιστούν στο νοσοκομείο.

Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τη φωτιά στο εργοστάσιο στη Λαμία

«Προς την κ. Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας

Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη»