Στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων θα χρειαστεί να μεταφερθεί, όπως όλα δείχνουν, ο 16χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από συνομήλικό του σε κεντρική πλατεία της Κέρκυρας.

Ο 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νομαρχιακό νοσοκομείο του νησιού, με σπασμένη μύτη, γνάθο και ζυγωματικά, ενώ αναμένεται να μεταφερθεί στα Ιωάννινα για να εξεταστεί από γναθοχειρουργό.

Ποιος θα μου επαναφέρει το παιδί όπως ήταν; Δεν μπορεί να φάει, να πιεί

«Περιμένουμε τον ιατροδικαστή να βγάλει το πόρισμα, το παιδί δεν μπορεί να φάει, δεν μπορεί να πιει, ό,τι πίνει είναι με το καλαμάκι και τρέφεται με γιαούρτι», λέει ο πατέρας του, ο οποίος ξεσπά, μιλώντας στο MEGA.

«Τα συγγνώμη ήταν μικρό παιδί, μα ξέρεις εκείνο και το άλλο, δε διαφωνώ, μικρό παιδί, είχε το αλόγιστο κτλ, δε διαφωνώ καθόλου, αλλά ας μου απαντήσει κάποιος, δε με ενδιαφέρει ποιος, ποιος θα μου επαναφέρει το παιδί όπως ήταν».

Ο 16χρονος παραμένει στο νομαρχιακό νοσοκομείο Κέρκυρας, σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Τα τραύματά του είναι πολύ σοβαρά.

«Το παιδί δεν είναι σε καλή κατάσταση. Προσπαθούμε όσο γίνεται πιο πολύ για την ηρεμία του και την ψυχική ισορροπία, αλλά αυτό μάλλον θα απαιτήσει βάθος χρόνου».

Ο 16χρονος δράστης αλλά και οι γονείς του συνελήφθησαν. Αφέθηκαν ελεύθεροι εν αναμονή της ολοκλήρωσης της δικογραφίας μετά την προσκόμιση της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1endun9zy01)

Στοιχεία σοκ

Το ακραίο αυτό περιστατικό ανήλικης βίας συμπεριλαμβάνεται στη μακρά λίστα άγριων επιθέσεων, ξυλοδαρμών, βιασμών, ακόμα και ανθρωποκτονιών με δράστες εφήβους.

Μόνο μέσα σε τέσσερις μήνες 393 έφηβοι συνελήφθησαν για πρόκληση σωματικών βλαβών, σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα επικίνδυνων. 10 έφηβοι συνελήφθησαν για βιασμό και άλλοι δύο για απόπειρα. Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία με δόλο και τρεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο.

432 ανήλικοι συνελήφθησαν για κλοπές. Δεκάδες είναι και οι συλλήψεις για ληστείες, υποθέσεις ναρκωτικών και παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.