Σε μια σύλληψη και δύο προσαγωγές έχουν προχωρήσει οι Αρχές για το περιστατικό με την καγκελόπορτα που καταπλάκωσε εννιάχρονο μαθητή στο 3ο δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα μετά το περιστατικό συνελήφθη ο υπεύθυνος του έργου και προσήχθησαν δύο εργάτες του συνεργείου. 

Το περιστατικό συνέβη νωρίτερα σήμερα όταν το 9χρονο παιδί πλησίασε την πόρτα την οποία επισκεύαζε συνεργείο αποκατάστασης φθορών.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται η πόρτα κατάπλάκωσε τον 9χρονο ενώ τραυμάτισε ελαφρύτερα δύο ακόμη παιδιά τα οποία δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας.

Το αγόρι μόλις 9 ετών νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Παίδων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, είναι σε καλή κατάσταση 

Ο μαθητής δεν έχει αιμορραγία, έχει υποστεί κάκωση σπονδυλικής στήλης και κάκωση κεφαλής.

Η απάντηση του Δήμου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Κηφισιάς, με αφορμή το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (21/05) στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, όπου μία μεταλλική πόρτα καταπλάκωσε 3 μαθητές, με αποτέλεσμα ένας 9χρονος να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Παίδων Πεντέλης.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1fg5nd4oyqh)