Ατύχημα σημειώθηκε στην Κηφισιά όταν μεγάλη μεταλλική πόρτα ξεκόλλησε και καταπλάκωσε έναν μαθητη μόλις εννέα ετών. Το παιδάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο εργολάβος και οι εργάτες που εγκατέστησαν τη σιδερόπορτα νωρίτερα το πρωί, μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Η στιγμή που οι διασώστες παίρνουν τον 9χρονο που τραυματίστηκε από την καγκελόπορτα

Στο βίντεο που εξασφάλισε το MEGA καταγράφεται η στιγμή που οι διασώστες του ΕΚΑΒ βάζουν τον 9χρονο μαθητή στο ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο Παίδων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1fhboa8ybox)

Το παιδί είχε χάσει τις αισθήσεις του

Αυτή είναι η βαριά μεταλλική καγγελοπόρτα του 3ου δημοτικού σχολείου Κηφισιάς που ξεκόλλησε και καταπλάκωσε το κορμάκι του παιδιού με κίνδυνο να το συνθλίψει. Η μητέρα μιας μαθήτριας προσπάθησε να τη σηκώσει για να τον απεγκλωβίσει. Η ίδια μίλησε ταραγμένη στο STAR.

«Έτρεξα εγώ και κάποια άλλη μαμά σηκώσαμε την πόρτα, το παιδί είχε τις αισθήσεις του, πόναγε φυσικά και πόναγε η πόρτα ήταν τεράστια δύο μέτρα σχεδόν και πολύ βαριά. Καταλαβαίνετε τι επικράτησε, κλαίγανε, τρομάξανε».

Η ώρα ήταν μία και τέταρτο το μεσημέρι η καινούρια πόρτα του σχολείου άνοιξε και τα παιδάκια άρχισαν να βγαίνουν σταδιακά. Ένα λεπτό αργότερα το ένα φύλλο της πόρτας έπεσε και τραυμάτισε το 9χρονο παιδί.

Το πρωί εγκαταστάθηκε η πόρτα, το μεσημέρι πλάκωσε μαθητή

Το απίστευτο είναι ότι η πόρτα τοποθετήθηκε σήμερα το πρωί για να αντικαταστήσει την παλιά που υποτίθεται ήταν ετοιμόρροπη... Ερευνάται τώρα, τι πήγε στραβά και ξεκόλλησε. Σύμφωνα με τον Δήμο Κηφισιάς οι εργασίες έγιναν το πρωί πριν ξεκινήσει το μάθημα.

«Είχαν τοποθετήσει κορδέλες, δεν έπρεπε να ανοίξει η πόρτα»

«Είχε απομονωθεί το σημείο, μπήκαν κόκκινες κορδέλες σε απόσταση δέκα μέτρων και το μεσημέρι κακώς άνοιξε αυτή η πόρτα και έπεσε το ένα φύλλο της», λέει ο Γιάννης Παντελάκης, αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Κηφισιάς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1fgkknfla1l)

Στο αυτόφωρο ο εργολάβος και οι εργάτες

Σε βάρος του εργολάβου και των δυο γιων του που είναι και οι εργάτες οι οποίοι έκαναν την εγκατάσταση της καγκελόπορτας σχηματίστηκε δικογραφία.

Πριν από λίγο έξω από το δημοτικό δημιουργήθηκε ένταση με τους γονείς που ανησυχούν για τα παιδιά τους να διαπληκτίζονται με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών.