Νέα στοιχεία όπως το υλικό από κάμερες και αυτόπτη μάρτυρα την στιγμή της πυρκαγιάς ερευνούν οι αστυνομικές αρχές για την υπόθεση του εργοστασίου στην Λαμία, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά τις αποκαλύψεις για δηλητηρίαση 63 μαθητών.

Στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου μετέβη σήμερα κλιμάκιο του ΕΦΕΤ και του υγειονομικού της περιφέρειας για να κάνουν τον έλεγχο για τις συνθήκες παρασκευής των σχολικών γευμάτων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά από την Διεύθυνση Εμπρησμών.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις  αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο.

Είναι το ίδιο εργοστάσιο που είχε προμηθεύσει τα σχολικά γεύματα από τα οποία προκλήθηκε μαζική τροφική δηλητηρίαση σε τουλάχιστον 63 μαθητές επτά σχολείων της Λαμίας. Σε δέκα από τα δείγματα που εστάλησαν στον ΕΟΔΥ εντοπίστηκε το επικίνδυνο βακτήριο του σταφυλόκοκκου.

 «Το πιθανότερο σενάριο είναι να μεταδόθηκε από ανθρώπινο παράγοντα, ο οποίος πιθανώς να είχε κάποια σταφυλοκοκκική λοίμωξη και ενδεχόμενα να μετέδωσε το συγκεκριμένο μικρόβιο σε πρώτη ύλη και στη συνέχεια αυτό να προκάλεσε τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας», ανέφερε ο Χρήστος Γεωργίου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λαμίας και αντιπεριφερειάρχης Υγείας.

 «Κάμπια, φτερό και πάγος»

Πριν από τρεις μήνες γονείς μαθητών έκαναν καταγγελίες σε βάρος της εταιρίας που κατασκεύαζε τα σχολικά γεύματα.

Οι γονείς είχαν τότε ενημερώσει τον ΟΠΕΚΑ που είναι αρμόδιος για τα σχολικά γεύματα, αλλά και την εταιρία.

 «Η μόνη απάντηση που πήραμε ήταν από την εταιρεία, η οποία μας είπε ότι τα σχόλιά μας είναι κακόβουλα και δεν έπρεπε να ειπωθούν», είπε η μητέρα μαθητή.

Με απόφαση του ΟΠΕΚΑ σταματά η προσωρινά συνεργασία με την εταιρεία, μετά τις καταγγελίες για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών.

Νέα στοιχεία για την πυρκαγιά  στο εργοστάσιο της Λαμίας

Ο αστυνομικός συντάκτης του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης μετέφερε πληροφορίες για το πού οδηγούνται οι έρευνες της πυροσβεστικής για την φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο, με το ενδεχόμενο του εμπρησμού να είναι ανοιχτό.

Στα νέα στοιχεία της υπόθεσης συγκαταλέγεται η ύπαρξη αυτόπτη μάρτυρα την στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Μάλιστα, φαίνεται ότι το συγκεκριμένο άτομο ήρθε σε επαφή είτε με την αστυνομία  είτε με την πυροσβεστική. Ωστόσο, η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε καθυστερημένα σε σχέση με το ξέσπασμα της φωτιάς. Ενώ, στο μικροσκόπιο της πυροσβεστικής είναι η πολύ γρήγορη επέκταση της φωτιάς.

Τελικά φαίνεται η επιχείρηση διαθέτει κάμερες που έχουν καταγράψει εκρήξεις, ωστόσο δεν υπάρχει εικόνα από το σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, το μισό κτίριο διέθετε πυρασφάλεια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1fhpg8lthu9)