Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Δημοσθένης Κωνσταντόπουλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, με αφορμή το ενδεχόμενο αναστολής των τακτικών χειρουργείων λόγω υποστελέχωσης.

*Διαβάστε εδώ: Γεωργιάδης για τους αναισθησιολόγους του Παίδων: "Πιστεύω, η αναστολή από την 1η Ιουνίου των προγραμματισμένων χειρουργείων θα ακυρωθεί"

«Το θέμα των αναισθησιολόγων έχει προκύψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ειδικότητα με εξειδίκευση και δεν την προτιμάει κανένας. Εμείς έχουμε 17 οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων, αυτή τη στιγμή υπηρετούν 14 αναισθησιολόγοι. Προκηρύχθηκαν οι θέσεις των αναισθησιολόγων και υπολογίζουμε ότι μέσα σε ένα-ενάμιση μήνα θα είναι στην υπηρεσία τους, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα κηρυχθούν άγονες. Αν προκηρυχθούν άγονες, θα ξανα-κηρυχθούν. Αλλά όσοι αναισθησιολόγοι και να έρθουν αύριο το πρωί, αν δεν έρθει και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν θα λειτουργήσουν οι αίθουσες και θα ξαναμιλήσουμε πάλι μετά από καιρό», επισήμανε.

Ερωτηθείς πόσες εξοπλισμένες αίθουσες χειρουργείων έχει το νοσοκομείο, απάντησε: «Το νοσοκομείο έχει 8 αίθουσες πλήρως εξοπλισμένες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουμε και χρησιμοποιούμε 3 με 4. Όμως, έχουμε συνδυάσει τον αναισθησιολόγο μόνο με την αίθουσα του χειρουργείου που δεν είναι έτσι, οι αναισθησιολόγοι καθημερινά χρησιμοποιούνται στον αξονικό, στον μαγνήτη και σε άλλα εργαστήρια που δίνεται νάρκωση, άρα δεν είναι μόνο στην αίθουσα του χειρουργείου ο αναισθησιολόγος για τις χειρουργικές επεμβάσεις, άρα για αυτό λείπουν και από εκεί».

O Δημοσθένης Κωσνταντόπουλος στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"         22-05-24