Αυτό το οποίο συνέβη σήμερα στο νοσοκομείο της Αθήνας “Ευαγγελισμός” δεν τιμά ούτε τον συνδικαλισμό ούτε την αλληλεγγύη, η οποία οφείλει να πρυτανεύει, μεταξύ άλλων, στους χώρους Υγείας.

Σήμερα το πρωί, λοιπόν, προσήλθαν στον “Ευαγγελισμό” 9 εργαζόμενοι για ανάληψη καθηκόντων στην καθαριότητα του ιδρύματος, κατόπιν πρόσληψής τους από το πρόγραμμα απασχόλησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών.

Μέλη του σωματείου των εργαζομένων του “Ευαγγελισμού” είχε διαφορετική άποψη και για την απασχόληση των 9 ανέργων συμπολιτών μας και για τον ίδιον τον συνδικαλισμό…

Επιτέθηκαν, λοιπόν, με ένα πρωτοφανές bullying εναντίον των 9 νεοπροσληφθέντων εργαζομένων και τους απηύθυναν φράσεις του τύπου “θα καταστραφείτε” και “μην πιάσετε δουλειά εδώ” κ.λπ.

Εμείς γνωρίζουμε ότι είναι οι ίδιοι οι συνδικαλιστές εκείνοι οι οποίοι παραπονιούνται για ελλείψεις προσωπικού, για την ανεργία και για τις ανάγκες στην καθαριότητα των νοσοκομείων, ενώ, την ίδια στιγμή, δεν θέλουν τις προσλήψεις και αποθαρρύνουν με τον χειρότερο τρόπο τους νεοπροσληφθέντες πρώην ανέργους από την ανάληψη των καθηκόντων τους. Κάτι δεν πάει καλά με το σωματείο των εργαζομένων στον “Ευαγγελισμό” ή έχουμε κι άλλα κρούσματα ανά την Ελλάδα;, άραγε;