Σήμερα είναι η ημέρα που θα κάνει την εμφάνισή της στον ουρανό η πανσέληνος του Μαΐου, γνωστή και ως το «Φεγγάρι των λουλουδιών».

Η πανσέληνος του Μαΐου ονομάστηκε έτσι καθώς αυτό τον μήνα ανθίζουν πάρα πολλά λουλούδια. Είναι επίσης γνωστή και ως «Φεγγάρι του Γάλακτος», «Φεγγάρι της Μητέρας», «Λαμπερό Φεγγάρι» και «Φεγγάρι του Λαγού».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ιστότοπος Live Science, το φεγγάρι θα ανατείλει κοντά σε ένα κόκκινο υπεργίγαντα αστέρα, τον Αντάρη (Antares), που είναι το λαμπρότερο αστέρι στον αστερισμό του Σκορπιού και ο οποίος θα είναι επίσης ορατός σήμερα, Πέμπτη.


Γιατί ονομάζεται και «Φεγγάρι του γάλακτος»

Στην Ευρώπη, η πανσέληνος του Μαΐου είχε ονομαστεί «Φεγγάρι του γάλακτος», καθώς ήταν ο μήνας που οι αγελάδες μετακινούνταν στα θερινά τους βοσκοτόπια κατά το Μεσαίωνα. Τα βοσκοτόπια ήταν γεμάτα με χορτάρι και άλλα φυτά, με τις αγελάδες να τρέφονται αρκετά καλά και ως εκ τούτου να παραγάγουν μεγάλες ποσότητες γάλακτος.


Η Πανσέληνος της Φράουλας

Η επόμενη πανσέληνος θα είναι η «Φράουλα» και θα την δούμε στον ουρανό την Παρασκευή, 21 Ιουνίου. Πρόκειται για την πρώτη πανσέληνο του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο και του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο. Θα συμβεί μόλις μια ημέρα μετά το θερινό ηλιοστάσιο του 2024.