Ιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου στη Γλυφάδα φέρεται να είναι σύμφωνα με τις αρχές ο «εγκέφαλος» σπείρας, που κατασκεύαζε αναβολικά και άλλες φαρμακευτικές ουσίες, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν μέσω δύο ιστοσελίδων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο 57χρονος άνδρας μάλιστα είχε ιδιαίτερη ...αγάπη στην τεχνολογία, αφού όπως αποδείχτηκε, στο σπίτι του είχε στήσει ένα δίκτυο υπολογιστικών συστημάτων εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, το οποίο ωστόσο τροφοδοτούσε με ρεύμα που έκλεβε από κολώνα της ΔΕΗ.

Εκτός από τον επιχειρηματία οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ακόμη άνδρα ηλικίας 70 ετών, ενώ αναζητούν τους δύο συνεργούς τους που συμμετείχαν στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία η οποία πραγματοποίησε τις έρευνες για την υπόθεση η αξία των αναβολικών που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων αγγίζουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη τους υπολογίζονται σε πολλά εκατομμύρια με δεδομένο ότι η δράση τους φέρεται να έχει ξεκινήσει από το 2019.

Ο «χημικός» της συμμορίας και το πελατολόγιο

Οι αστυνομικοί θεωρούν πώς γνωρίζουν ποιος είναι ο "χημικός" της συμμορίας, ο άνθρωπος δηλαδή ο οποίος έπαιρνε τις πρώτες ύλες απο χώρες της Ευρώπης και της Ασίας και "μαγείρευε" τα αναβολικά.
Αυτό που επίσης διαπιστώθηκε είναι πως ο χημικός είχε βρει φόρμες για την κατασκευή χαπιών που αφορούν την στυτική δυσλειτουργία, για προβλήματα που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές κλπ.

Αυτό που ενδιαφέρει πλέον τους αστυνομικούς είναι να βρεθεί το πελατολόγιο, οι άνθρωποι δηλαδή που προμηθεύονταν τα παράνομα αυτά σκευάσματα.

Η συμμορία είχε στην κατοχή της άγνωστο ακόμα πώς, όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την κατασκευή κουτιών των αναβολικών φαρμάκων τις απαραίτητες ταινίες ασφαλείας, εγκρίσεις από τον ΕΟΦ προκειμένου να φαίνονται νόμιμα και πραγματικά τα σκευάσματα που διέθεταν στο εμπόριο. «Πρόκειται για πολύ καλές από μιμήσεις υπαρκτών συσκευασμάτων» ανέφεραν οι αστυνομικοί, που χειρίζονται την υπόθεση οι οποίοι έπειτα από έφοδο στο εργαστήριο της συμμορίας εντόπισαν και συνέλαβαν επ αυτοφόρο των γνωστό επιχειρηματία.

Στο εργαστήριο μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν 380.000 σκευάσματα που κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή Αθηνών τις επόμενες ημέρες.