Ο παιδοχειρουργός και μέλος Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», κ. Γιάννης Σκόνδρας μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Με αφορμή την έλλειψη αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία Παίδων τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή θέλουν να μεταφέρουν τέσσερα άτομα, έναν γιατρό από την Κόρινθο ο οποίος θα έρχεται από Δευτέρα κάποια πρωινά και κάποιες εφημερίες, έναν αναισθησιολόγο από το Τζάνειο ο οποίος θα καλύπτει κάποιες εφημερίες, από τα Λαϊκό και από το Κωνσταντοπούλειο όμως αυτοί δεν είναι αναισθησιολόγοι που είναι αυτόνομοι δηλαδή δεν κρατάνε χειρουργικό τραπέζι μόνοι τους. Άρα μπορεί αριθμητικά να ακούγεται καλά αλλά ποιοτικά δεν λύνει το πρόβλημα γιατί όταν έχεις κάποιον που δίνει την αναισθησία και χρειάζεται και άλλον για επίβλεψη είναι το ίδιο πράγμα».

«Αυτή τη στιγμή είναι 7 αναισθησιολόγοι, είναι πάρα πολύ λίγοι σχεδόν δεν επαρκούν για το πρωινό ωράριο. Το νοσοκομείο μας παραμένει ασφαλές αλλά για να παραμείνει ασφαλές πρέπει να μειωθούν τα χειρουργεία και άλλο», συμπλήρωσε.

«Το Αγλαΐα Κυριακού έχει οκτώ εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες, παλαιότερα δουλεύαν επτά και εδώ και τρία -τέσσερα χρόνια δουλεύουνε τρεις αίθουσες. Είναι πολύ λίγες. Έχουμε 1.080 παιδιά λίστα αναμονής», επεσήμανε.

«Και δέκα αναισθησιολόγους να μας φέρουν πάλι τα ίδια χειρουργικά τραπέζια θα δουλέψουμε γιατί δεν έχουμε νοσηλευτικό προσωπικό άρα το ότι δεν έχουμε αναισθησιολόγους είναι μια δικαιολογία για τους νοσηλευτές τι δικαιολογία βρίσκουμε; Και νοσηλευτές δεν υπάρχουν; Δεν νομίζω γιατι κάθε φορά που προκηρύσσουν μόνιμες θέσεις γεμίζουν», υποστήριξε ακόμη.

«Από Δευτέρα θα γίνονται μόνο επείγοντα χειρουργεία δυστυχώς. Εμείς δεν το θέλουμε καθόλου αυτό, εμάς η δουλειά μας είναι να χειρουργούμε αλλά με επτά αναισθησιολόγους δεν μπορούμε επίσης δεν έχουμε νοσηλευτές», κατέληξε ο κ. Σκόνδρας.