Ένα πολυμελές κύκλωμα εφοριακών με έδρα τη ΔΟΥ Χαλκίδας, με δράση από το Νοέμβριο του 2023, εξάρθρωσε η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η έφορος και ένα ακόμη στέλεχος της ΔΟΥ, την υπεράσπιση των οποίων έχει αναλάβει ο δικηγόρος Αθανάσιος Τάρτης. αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Τάρτης έκανε λόγο για «δωράκια» τα οποία δεν απαίτησαν οι εμπλεκόμενοι.

«Η εντολέας μου αυτό που λέει είναι αυτό που συνήθως γίνεται, ότι υπάρχουν τέτοιου είδους “δωράκια’” πολλές φορές, άλλα όχι κατ’ απαίτηση δική τους. Πόσες φορές έχετε πάει στον γιατρό και δεν έχετε δώσει φακελάκι (…) Σήμερα δεν πρόκειται να κριθεί η ενοχή ή η αθωότητα των ανθρώπων αυτών. Αυτό που θα κριθεί είναι αν μέχρι να γίνει το δικαστήριό τους θα μπουν στη φυλακή ή αν θα παραμείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι επίσης να δικαστούν», είπε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1hk6gwkvsex)

Σχετικά με τις κατηγορίες κατά των εντολέων του, εξήγησε: «Η δίωξη είναι ιδιαίτερα βαρύτατη, κι αυτό δεν έχει να κάνει με το ποσό. Έχει να κάνει, κατ' αρχήν, με το εάν πρόκειται για παράβαση στην υπηρεσία, στο θέμα της δωροληψίας, αν δηλαδή παρέβη τα καθήκοντά του κάποιος στην υπηρεσία δωροδοκούμενος. Έτσι, περισσότεροι του ενός πάνε για κακούργημα. Έτσι όπως εισάγεται η υπόθεση, έχουμε το κακούργημα της σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης περίπτωσης δωροληψίας, καθώς και την εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος».

«Η δική μας η θέση είναι άρνηση» λέει ο δικηγόρος της εφόρου

Οι πελάτες του κ. Τάρτη -η έφορος και ένα ακόμη στέλεχος της Εφορίας-, όπως είπε, «αρνούνται απολύτως ότι ουδέποτε εκβίασαν ή πίεσαν κάποιον να τους δώσει χρήματα».

Σχετικά με τα ποσά των περιπτώσεων που εμπεριέχονται στη δικογραφία της υπόθεσης, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, είναι κάτι λιγότερα από 100.000 ευρώ. Όπως τόνισε, βάσει της δικογραφίας είναι ένα το περιστατικό.

«Όπου υπάρχει δωροληψία, τότε υπάρχει και δωροδοκία, που είναι επίσης ένα ποινικό αδίκημα. Η σύλληψή τους έγινε στα πλαίσια του αυτοφώρου, όταν εμφανίστηκε ένας επιχειρηματίας στην Εφορία, υποτίθεται εν αγνοία και εντελώς από σύμπτωση αποκαλυπτόμενος από τους "Αδιάφθορους". Πήγε στο γραφείο της εφόρου, άφησε κάποια χρήματα και βγαίνοντας συνάντησε συμπτωματικά κάποιους αστυνομικούς και τους είπε εντελώς συμπτωματικά “μόλις πήγα στην έφορο και τη λάδωσα και της έδωσα 10 χιλιάδες ευρώ’”. Μόνο που εκεί ο αστυνομικός δεν συνέλαβε τον επιχειρηματία, ενώ ήταν υποχρεωμένος να το κάνει, άρα είναι παράβαση καθήκοντος», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν προσημειωμένα τα χρήματα.

«Η δική μας η θέση είναι άρνηση. Δεν υπάρχει κανένα κύκλωμα. Για να υπάρχει εγκληματική οργάνωση στο Δημόσιο, έχει νομολογηθεί από τα ελληνικά δικαστήρια ότι πρέπει να έχει τουλάχιστον διάρκεια ενός χρόνου», υπογράμμισε ο κ. Τάρτης.