Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια διαδικασία με τους 7 κατηγορούμενους για συμμετοχή στο αποκαλούμενο κύκλωμα των εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας

Προφυλακιστέες κρίθηκαν η προϊσταμένη της δου Χαλκίδας και μια υπάλληλος, οι οποίες εξήλθαν κυριολεκτικώς υποβασταζόμενες από το Δικαστικό Μέγαρο πριν λίγο, αδυνατώντας να ισορροπήσουν.

Οι άλλοι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής χρηματικών εγγυήσεων και της υποχρεωτική εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές τον μήνα.

Οι 7 συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει καταθέσεις επιχειρηματιών που υποστηρίζουν πως έπεσαν στα δίχτυα της εγκληματικής τους δράσης. Παράλληλα υπάρχουν και τηλεφωνικές επικοινωνίες που τους καίνε.

Μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση, δωροδοκία και όπλα.

Οπτικά ντοκουμέντα, αποτυπώνουν την διεκπεραιώτρια του κυκλώματος, την στιγμή που βγαίνει από την εφορία κρατώντας στα χέρια της φάκελο που της έδωσε η διευθύντρια μετά από εκβιασμό επιχειρηματία.